• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Opary butaprenu a głośnik :P

• Autor wątku Autor wątku UFOK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam.

Czy opary butaprenu mogą w jakikolwiek sposób źle wpłynąć na głośnik? rozpuszczą zawieszenie czy coś ?? Bo nie wiem czy musze czekać 2 dni żeby głośnik wstawić :]

[ Dodano: 2004-11-13, 20:25 ]
Dodoam ze głośnik to CW więc zawieszenie z gumy

Jak sie sam nie naćpasz to głośnikowi nic nie będzie,chyba żeby zaczął niżej schodzić w amoku...;)Żartuje oczywiście,co może mu sie stać?Nic!
PZDR

umberto, Mialem kiedys taki fajny silikon - uszczelniłem se obudowe...włozyłem tam gdna tonsila i po 2 dniach zajebiscie skruszało zawieszenie :/ ...dlatego pytam

Ja sobie raz kleiłem tym klejem i jako pojemnik na klej użyłem kubka po jogurcie(z tworzywa sztucznego).Po około 15-20min kubek był już bez dna a klej na stole.Jak wiadomo ten klej jak i jego opary ( :P ) są dosyć mocne i wolałbym nie eksperymentoeać szczególnie jak masz drogi głośniczek.

Jeśli to mała obudowa zamknięta, to lepiej poczekać. Jeśli b.r. to nie trzeba.

od silikonu sie rozpadło zawiszenie bo przy schnięciu sylikonu uwalnia się amoniak, a co do budaprenu to nie wiem zresztą lepiej powoli a dokładnie zaczniesz odrazu grać to sie moze rozkleić, niech dobrze podeschnie

Powrót