• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

opinia i czy warto tyle kasty wywalic

juz dzila link
aryan, sam mozesz sobie wsadzic jak nie masz nic madrego do powiedzenia to nie mow

No widze że kolega "kąpie" się w kasie też bym chciał aby mnie było stać na głośnik za
2,5 tysiaka. Kosz ma fajny wygląd. Od kumpla słyszałem że jak na tą kase spodziewał się troche więcej. Ale ogólnie wporzo.

alpine dobra firma duzo nowinek technicznych ukazujacych mozliwosci firmy, chcesz zeby ładnie grało czy wygladało??
chcesz rwac panienki na to?? czy chcesz zaszpanowac pod swiatłami ? jesli tak to bierz,
i popros w sklepie o nalepke na tylną szybe (taką dużą) i wystaw łokiec przez okno
jesli wolisz muzyke to zastanów sie nad innymi głosnikami , daj se spookuj z alpinem bo sie rozczarujesz na 100% ten głosnik napewno nie spełni twoich oczekiwan
wez pod uwage FOCAL , JL AUDIO, PHASE acoustic, HELIX, ROCKFORD FOSGATE

PAMIETAJ ze elektronika towarzysząca musi byc tej samej klasy co sub w przeciwnymrazie jest to bezsens!!!! (musisz dac dobry wzmak, kondensator, kable, o wytłumieniu bagaznika nie wspomne)

[ Dodano: 2004-10-26, 18:31 ]
kup se lepiej hertz es 300 za 500 bedziesz zadowolony , nie wydasz kasy diuzo na towrzystwo , jak ci ktos zapie... nie bedzie duzej straty, jak ci ktos zaparkuje w bagazniku tez nie bedzie duzej straty
w zimie trzeba uwazac bo przy duzych mrozach głosnik nie pracuje zbyt dobrze ( łatwo mozna uszkodzic)

Wiecie co? LOL głośnik piękny ale nie za tę cene !!... .Tak jak piszą kup hertza HS300 i będzie miodek

dlaczego nei za taka cene czy ktos go slyszal ale wszyscy sie wypowiadaja

aryan, wybaczm i ale twoj post mnie rozsmieszyl na 100% nawet nie slyszal ale sie rozczarujesz, pozatym w tej cenei nie tylko musi grac ladnie ale i sie prezentowac przeciez nikt takiego glosika nie wsadzi do pudla ze skrzyni od szafy ogolnie ROTFL

glosnik jezeli jest okretem flagowym to musial w nim byc zawarte najnowoczesniejsze rozwiazania i foirma dbajaca o swoj image napewno nie zrobi bubla
ozatym u nas to absolutny hi end moge was zapewnic ze ten glosik na swiecie bylby najwyzej wyzsza klasa srednia ;0

LUKASZ wątpie, rozwiązania tecchniczne a dzwiek to 2 rózne rzeczy, hi end to jest ale pod wzgledem wykonania a nie dzwieku , nie słyszałem go , watpie czy taki się znajdzie w polsce do odsłuchu,

[ Dodano: 2004-10-26, 20:55 ]
LUKASZ podaj choc jeden głosnik alpine wybitny, który bije na leb na szyje rywali pod wzgledem jakosci dziweku w podobnej cenie

Tomck,z całym szacunkiem ale jeśli Alpina to tylko elektronika,napewno nie przetwornik.To tak samo jakbyś kupił głośnik Panasonica.A swoją drogą,czy ktoś wie dlaczego Pionieer produkuje głośniki we Wrześni?Jeśli tak to cała sprawa jasna.
PZDR

aryan, wymbcz nie slyszale malem oze sie okazac ze wlasnie ten bedzie takim przykladem
po co mowic jak sie nie slyszało

ps rozwiazania techniczne sa po to by poprawic dzwiek i sprawic ze subwoofer zagra lepiej

aryan, i tu sie mylisz ze do odsuch nie ma go w polsce u mnie w kiecach juz od dawna sa one w sprzedarzy suchalem go i nie mam nic do zarzucenia tamu glosnkowi i wcale nie kompe sie w kasie jak to ktos stwierdzil zeby wstawic sobie porzadne granie odkladalem 1.5 roku

to posłuchaj głosników FOCAL , JL AUDIO, PHASE acoustic, HELIX, ROCKFORD FOSGATE . zobacz czy grają lepiej
skoro słuchałes i sie podoba to po co pytasz, kupuj Twoja kasa

moim zdaniem liczy sie dzwiek a nie wyglad,

[ Dodano: 2004-10-26, 21:33 ]
moja rada jest taka: NIE WARTO!!!
zrobijsz jak zechcesz
TYLKO PUZNIEJ NAPISZ CZY BYŁO WARTO

Panowie,jeśli ktoś ma chęć zapłacić za reklame,za marke,za webmastera,za informatyka CAD to prosze bardzo,może być i 2499zł a co!Tylko prosze mi podać choć jeden powód dlaczego tak ma być!Wątpie aby była warta swej ceny,ba,nawet połowy tej ceny.Alpina robi fajne kwary i tylko kwary.To taka górno półkowa masówa z super marketingiem.
PZDR
P.S.
Jak głośnik to nigdy Made in Japan,NIGDY!!

umberto dobrze powiedziane

[ Dodano: 2004-10-26, 22:11 ]
popatrzcie na radujka car cd japonskie , nic rtylko błyszczace gałki, kolorowe wyswietlacze, ogólnie oswietlenie dyskoteki
chyba poto zeby podjechac pod dyskoteke i wyrwac panienke na wiecej swiatełek , dzwiek sie nie liczy sami sprubujcie z cd z wyswietlaczem organicznym i jednokolorowym NAKAMICHI kto wygra?...

UMBERTO wszystko oprucz >>>NAKAMICHI<<<<<
>>>tomck zobacz kwadratowy głosnik LANZARa

aryan, slyszales ten glosik?? jak nie to co opowiadasz za bajki
ps ja sluyszalem przedstawicieli tych co wymieniles i moge cie zapewnic ze tylko JL audio zrobil na mnie wrazenie

umberto nie obraz sie bo ja ciebei sznuje ale ty sam nie wiesz czego chcesz jestes dla mnie zagadka opowiadasz na lewo i prawo ile to ty juz glosnikow przezuciles a podniecales sie mi ostatnio na gg lw 800 w kolumnach mowisz ze miales powera 12 ale zadnych konkretow o nim nie napisales

glosnik musi soba cos reprezentowac wiec zamin nie posluchamy to lepiej nie filozofujmy moze ten glosik to naprawde rewelacja

co pisze prasa to jedno, a to jak jest w rzeczywistosci to drugie. moze alpina ma dosc slaby stosunek jakosc/cena ale jakosc jest wysoka i nie mozna i mtego zarzucic.

powiem tak moze moze kolegearyan, poprostu zazdrosc zrzera ze jego nie bedzie stac na cos podobnego

Powrót