Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
irek napisał:broken -wiem jak graja glosniki estradowe bo pracuje a nawet mieszkam tu: www.ldm.com.pl i wiem ze mimo duzej efektywnosci glosniki estradowe wcale nie sa dobre do domowego kina. W subbasie przedewszystkim liczy sie wychylenie objetosciowe czyli powierzchnia membrany razy wychylenie. Dlatego np SCAN-SPEAK robi glosnik basowy o efektywnosci tylko 80dB!!! http://www.akustyk.com.pl/scanspeak/23W.html Czyzby nie wiedzieli co robia!? Glosniki PA sa bardzo sztywne i maja male Xmax. Przekonalem sie ze maly glosnik 12calowy moze zagrac duzo lepiej od wielkiego 15calowego ale uwaga w podobnej objetosci! Porownanie przeprowadzilem na Celestion TR1525E i MONACOR SP304PA. Ten drugi zagral lepiej.
I nie prawda ze czym wieksze Vas tym wieksza musi byc obudowa!! Wielkosc obudowy zalezy od parametru Qts i Vas.
Jak juz ktos lubi duza efektywnosci to niech sobie kupi BEYME serii POWER to udomowione (usamochodowione) glosniki estradowe. Moze nawet u mnie beda tansze nic z ELMUZA a przy okazji zmierze parametry. Jak juz jestesmy przy duzych kwotach to mysle ze Hertz jest dobrym wyborem. No ale czym wiecej chcemy wydac tym wiecej mamy pytan wiec ja zostaje przy tym co tanie i dobre. I co z tego ze leza obok mnie glosniki 15-18calowe w cenie ponad 1000zl. Ja ich nie potrzebuje bo nie jestem weselnym grajkiem![]()