• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

opinia o STX 27-150 4 SE

Reakcji
0
czy ktos posiada te glosniki? lub 22cm tego samego typu. czy warto je pakowac jako glosniki estradowe(niewielkie sale 40-60 m2, typu sala lekcyjna w szkole) do pudla kolo 45-55 litrow?

opinia o STX 27-150 4 SE
Chyba chodzi o 27-150-4-SS

miflex napisał:
czy warto je pakowac jako glosniki estradowe(niewielkie sale 40-60 m2, typu sala lekcyjna w szkole) do pudla kolo 45-55 litrow?
Nie, nie warto, bo to po prsotu nie są głośniki estradowe i koniec. STX ma w ofercie specjalne przetworniki na estradę, właśnie takich trzeba użyć.

wiec nadaja sie czy nie? czy to jest kolajny tani bubel?starczy na niewielkie sale?

Moim zdaniem nie nadaje sie. Za mała efektywność to raz, dwa ten głosnik bardziej przeznaczony jest do niższego zejścia do nie drogiego w miare nisko schodzącego subwoofera a nie do estrady. Jak dasz go w 45 litrów i podasz mu 120-140 W to głosnik lata jak zyd po pustym sklepie (bass-reflex). zero kontroli. Takze moim zdaniem do kolumny estradowej troche on nie pasuje, chciaz moge sie mylic !

Faktycznie pomyliłem sie. Przepraszam za zamieszanie :p.

O SE sie nie wypowiem bo nie słyszałem niestety:/

SOUND WAVE, zalezy mi na niewielkij obudowie9( tak zeby nie rzekraczala 60l), dla tego pytam sie wlasnie o 27-150- SE,
dla 30-120-8 SE wyjdzie duza obudowa pnad 100l

ponad 100L chyba cię pogieło ja bym go dał do 40-50L głośnik ma mały X-max i te 100L go zamęczy

27-150-4SE do 25-30

miflex napisał:
czy ktos posiada te glosniki? lub 22cm tego samego typu
kolega UKA robil zestaw skladajacy sie z 4 "satelitek" na 2xGDS22 + GDWT tonsila (Sound Wave, jaki to byl bo niepamietam??). wszystko to bylo zapakowane w ok 20L compact i musze przyznac ze jak za taka cene to gralo przyzwoicie...
potrafily naglosnic sale w sredniej wielkosci lokalu (chyba lekko ponad 100m - niepamietam) wiec do szkolnej klasy bylyby idealne :wink:

ja mam 2xGDS22 i jak za tą kase to polecam. nisko tym niezejdzie ale za to średnich tonów bardzo bardzo duzo

Powrót