• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Opinie na temat STX 22.250.8.FCX

Reakcji
0
Witam , od dłuższego czasu mam ochotę na zbudowanie subwoofera ;). Subwoofer wspomagałby małe monitorki Usher'a ,które nie grzeszą ilością bassu a tym bardziej zejściem. Z oferty STX'a moją uwagę przykuł ten głośnik http://stx.pl/w-22-250-8-fcx.html. Słyszem tez dobre opnie o głośniku Intertechnik mds 08. Proszę o wskazówki co do wyboru ww. głośników. Co do wzmacniacza to mam w planach złożyć Uniamp'a + filtr dolnoprzepustowy. Sub wykorzystywany będzie tylko i wyłącznie do muzyki. Pokój odsłuchowy to 12m2.

Ostatnia edycja:
w uproszczeniu
stx schodzi bardzo nisko ale ma braki na "wykopie"
mds08 znakomicie kopie ale nie schodzi tak nisko

Dzięki , czyli głośniki są jakościowo podobne? Pisząc wykop masz na myśli szybkość głośnika?

Czy dwa STX 22.250.8.FCX można by zestawić z dwoma W.15.160.8.FCX w roli średniotonowych w układzie WMTMW?
W kolumnie 3-way z dobrym wysokotonowym zagra sensownie?

Można, ale lepiej wziąć M.15.250.8.FCX.
Oczywiście trzeba będzie je przyciszyć.

Powrót