• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Opinie o sklepach

AkustyK Andrzej Kisiel
https://akustyk.com.pl/
Jeszcze nie rozpoczął się prawdziwy kryzys a oberredaktor podniósł ceny przeciętnie o 100-150 zł na szt. głośników z serii Illuminator i Revelator. Widać, że nic się nie uczy i dawne czasy, w tym zmówienia robione z forum Audiostereo całymi paletami w Audio Components, które mógł on sprzedać, gdyby nie był tak pazerny, nic go nie nauczyły.
Za uprawianą politykę cenową proponuję bojkot tego Pana.
Miałem zamiar na dniach zamówić u niego głośniki do kolejnej konstrukcji ale w przypadku takiej polityki cenowej NEGATYW i długo u niego nic nie zamówię i sugeruję Kolegom omijanie tego sklepu.

Ostatnia edycja:
Co z tego, że daje może dobre rabaty odbiorcą hurtowym i firmom, kiedy pogrywa sobie w małymi klientami typu dłubacze DIY. Ponadto ok. 12% wzrost cen na serie Revelator i Illuminator nie jest uzasadniony wzrostem ceny Euro.
Ciekaw jestem jak zacznie śpiewać, kiedy zacznie się prawdziwy kryzys i ludzie będą zastanawiać się co do garnka włożyć a nie jaką nową konstrukcję zrobić...

Zwrotnice do FX-300. Kupiłem gotowce prosto od STX przez wzgląd na lenistwo oraz przeświadczenie, że jak kupię od producenta to "mucha nie siada". Mucha jednak usiadła, i to w paru miejscach. Jedna zwrotnica ok, druga składana przez kowala. Nasmarkane, rezystor od sekcji wysokotonowej wlutowany w niskotonową, pin od wysokiej wyrwany, przez co wysoka wcale nie działała. Cała zwrotka porysowana, piny po cięciu elementów dotykały sąsiednich ścieżek.

Ostatnia edycja:
Powrót