Kupiłem pierwszy komplet do auta, takie z korektorkiem fazy i membranką celulozową bo nie było aluminiaków
http://www.lautsprechershop.de/pdf/tangband/w3-871sc.pdf . W aucie jakoś pogrywały ale jak je wymontowałem i podłączyłem w próbnej obudowie do wmzacniacza domowego to przez chwile byłem nieźle zaskoczony !
Głośniczek gra po prostu świetnie, basik nie jest jakiś specjalnie niski ale jest taki z "kulturą" czyli wyraźnie daje o sobie znać na miarę swoich mozliwości. Nota bene z tego głosniczka, o czym pisałem w temacie o LT na audiomanii, udało mi sie zejść bodajze do 65Hz @ -6dB co juz jest zupełnie powalajacym wynikiem jak na ten rozmiar głosnika (fakt obudowa była spora ale liczy sie wynik

).
Głośniczek ma mały xmax ale membrana ma się gdzie ruszać i watów trochę przyjmie. Bujałem go tak, że na oko w peak-peak chodziła po 2-3mm i nic sie nie stało, nawet nie usłyszałem jakis zniekształceń.
Średnica dobra, ciut sie wysuwła na pierwszy plan ale przecież słuchałem go bez żadnego filtru ! Po lekkiej korekcji notch filtrem mozna było subtelnie ja wycofać do własnych potrzeb. Co do jakosci przekazu brak specjalnych uwag, gra naprawde przyzwoicie, rzekłbym bardzo dobrze, moze nie powali na kolana i nie osiagnie poziomu chociazby moich b200 ale nie widze mu poważnego konkurenta wśród głosników z podobnej ceny. Wątpie czy któryś z głosników dedykowanych do roli średniotonówek zaoferowałby tak wiele co ten maluch. Może coś z wyższego pułapu cenowego ale i z tym cieżko. Która średniotonówka pozwoli na swobodne cięcie od 100 do ilu chcesz Hz ? :mrgreen:
Wysokie są bardzo dobre jak na tego typu konstrukcje głosnika, śmiem powiedzieć ze chętniej bym słuchał wysokich ztego glosniczka niz z wiekszosci kopułek go przedziału cenowego do 50-60 zł. Po prostu są bardzo dobre, moze nie nazby super precyzyjne ale za to bardzo łagodne i podaane w umiarkowanej formie.
Ponadto ch-ka producenta jest ch-ka rzeczywistą i takie osiagi ma ten glosniczek w rzeczywistosci. Zreszta wystarczy spojżeć, zrobienie wykresu jak od linijki nie jest problemem bo on taki w zasadzie jest fabrycznie :mrgreen:
Poźniej dokupiłem taki model
http://www.lautsprechershop.de/pdf/tangband/w3-315sc.pdf , alu membranka , kosz odlewany ! Normalnie biore w reke i śmiech , visaton AL z miniaturce

. Pogrywa jeszcze lepiej od poprzednika ale sprawdzany tylko w aplikacji "samochodowej" , podbity skraj pasma wysokich tonów akurat przypasował mi idealnie w tym przypadku

.
Co do wykonania nie mam najmniejszych zastrzeżeń.