• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Oprawa bezpieczników z voltomierzem.

Reakcji
0
Czy widzial ktos gdzies taki bajer :) ?? bo mam ochote sobie kupic ..kiedys widzialem na allegro ale teraz nie moge znalezc :(
znalazlem cos takego:
http://www.allegro.pl/item100346543_dietz_digitalvolt_led_niebieski_12_v.html

w zasadzie to wystarczylo by i cos takiego ..moze sa jakies inne tylko prosze nie kazcie mi kupowac w AVT jakiegos wynalazku i samemu go lepic ..bo bgedzie z tego ulep ..i pozniej trzeba to kalibrowac itp.
potrzebuje jakiegos gotowca najlepiej jak by kosztowal okolo 50zł
bo 110zł to przesada :)!!

powoli montuje swoje Ca do auta i chce wiedziec jak mam naladowony aku.
aaa i jeszcze wlaczane stacyjka ..zeby mi sasiad nie wydlubal z auta ;)

jedyne co mi przyszło do głowy- miernik taki najzwyklejszy,opraw wyswietlacz ładnie i sobie wstaw do auta,podepnij na stale do aku a zasilanie miernika na jakims stabilizatorze(9 v zeby bylo) i pod kluczyk. :)

zasilanie bys pod stacyjke dał,podswietlanie? zrób oprawke ładna + diody albo poprostu diody wmontuj do voltomierza.

wit wita

o ile sie nie myle to wprowadzacie kolege tato turbo w blad podkreslam o ile sie nie myle
otoz problem z miernikiem jest taki ze aby dobze mierzyl musi byc separacja galwaniczna
i nie moze on robic pomiaru i byc zasilany z jednego zrodla bo zglupieje
popularny uklad icl 7107 bodajze musi byc zasilany z dwóch odrębnych żródeł kiedys próbowałem zrobic pomiar i zasilanie z jednego żródła i głupiał straszliwie uzywałem go do pomiaru podcisnienia w pompie próżniowej
tak ze aby oszczedzic czasu i nerwów przy rozwikłaniu tego problemu proponuję wydaac pieniadze jezeli ma on zasilanie z tego samego żródła co pomiar proponuję też ( nie pamiętam nazwy jesty ona specyficzna) amperomierz ale taki co mierzy prąd bez rozcinania kabla gdzieś był projekt w praktycznym elektroniku sam chciałbym sobie zrobic taki system pomiarowy do audio
pozdrawiam wit

Powrót