• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Orientacyjne ceny MDF-u

Reakcji
0
Nie mam zielonego pojęcia jakie są ceny mdfu, ale mam pytanie: czy do małych monitorków, wymiary mniej-więcej jak monitorki grzesia wystarczy 100zł na mdf z przycięciem? (za 2 sztuki obudów) Jeżeli nie to prosze o w miare realne ceny. Dziękuje za uwage.

Czyli Lukasz placi za mdf o grubosci 22mm 30 do 35 za metr kwadratowy :] to chyba sie zmiescisz tak mi sie zdaje :)

u mnie ceny są podobne, ale kolesie liczą sobie jeszcze 5 zł za cięcie każdego metra

5ł za mb czy m2?
U mnie 0,8zł za mb. Piła sterowana numerycznie - idealne wymiary.

ja w koszalinie placilem za 19mm MDF 15zl/m2
razem z cieciem za 80zl kupilem plyty na male monitorki, kolumny podlogowe pod 2*arn 150 i suba 70L
wiec za 100zl zlozysz kompletne monitorki lacznie z fornirem, lakierem i akcesoriami

no cholera no ;/. ja tu gdzie mieszkam to wogole nie moglem dostac MDF'u bo kazdy mowil ze drogi i nikt tego nie kupuje ;/. wiec musialem kupic wiorowa 18mm ;/ i do tego placilem 40zł za mkw z pocieciem ;// qrwa mac, paliwo u nas jest chyba najdrozsze w kraju, drewno drogie ehhh, chyba trza sie jak najszybciej wyrwac z tej nory :/

ja nie narzekam u siebie,po pierwssze mam zakład stolarski co daje mi upusty.Po drugie moge dostać każdą grubość mdf,każdy nawet najbardziej egzotyczny fornir (do kalwarii mam w miare blisko).Mam płyte mdf 25mm 2800 na 2080 (coś takiego) za
120zl hehe

Powrót