• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Oslona głosników - budowa kolumn podlogowych

Reakcji
0
Witam
Mam pytanie co do osłony przetworników - na wiekszosci projektow kolumn podlogowych nie macie osłon na przetworniki - szczęciarze ... Ja mam dośc małe dziecko -bardzo ciekawe... - i mam podejrzenie - graniczące z pewnościa, że jeśli ich nie przysłonie to kwestią czasu będzie wgniecenie jakiegoś przetwornika.
Więc pytanie - czym najlepiej i czym najpraktyczniej mozna je przysłonić
Na allego są materiały na maskownice (w opisie jest ze sa/były uzywane przez tonsil).
Czy warto?
jak wy sobie z tym radzicie?
Pozdrawiam
Krzysiek

taka klasyczna maskownica powinna wystarczyc. dziecko (bardzo male) jak niezobaczy glosnikow to niebedzie chcialo sie nimi bawic...

Hej
1. No wlasnie- dziecko juz takie male nie jest - ale maskowinica wystarczy w zupelnosci. (tak naprawde boje się ze widok drgajacych pzetwornikow moze zafascynowac julkę) :twisted:
Tylko jak przymocować taką maskownicę - brak mi koncepcji - chcialbym na zatrzaski/zaciski - np takie jak w altusach, ale skąd wziasc takie?

Siatka - raczej nie bedzie to dobrze wygladalo - kojarzy mi się raczej z estradówkami...
Pozdrawiam
KK

ja mam te z STXa i nie narzekam (bo poza probami ich nie zamontowalem :roll: )
ale faktycznie zamow w polinku. masz wiekszy wybor i w dodatku tam tez masz material na maskownice (niby taki jak uzywal JBL)

Powrót