• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ostateczne porównanie przed pierwszym DIY 12BR70 vs BSW124II

Reakcji
0
Witam!

Jest to moj pierwszy temat i na wstepie chciałbym pozdrowic wszystkich z tego forum. Dzieki tej stronie postawnowiłem zbudowac swoją pierwszą konstrukcje audio DIY - subwoofer. Jeżeli chodzi o wzmacniacz to już wiem, że o pomoc zwrócę sie do Pana Irka :cool: Co do wyboru głośnika przejrzałem wiekszość tematów z tym związanych i ostatecznie zastanawiam się pomiędzy Beyma 12BR70 a Ravemaster BSW 124II. Chciałbym poznać opinie osób które miały okazję posłuchać subwooferów opatych na obydwu tych głośnikach.

Pozdrawiam!

1. bsw 12" jest juz nie dostepny - jako nowka
2. do czego Ci to? Auto dom?
4. Jaki wzmak do tego?
5. Jakie pomieszczenie?
6. Ile kasy?
7. :?: :mrgreen:

W sumie to bardziej zależało mi na opiniach o głośnikach niż na dopasowaniu ich do moich potrzeb ale odpowiem na pytania.
BSW znalazłem na tych stronach: sklep 1 i sklep 2
Subwoofer bedzie stał w pokoju około 14m2, co do wzmacniacza jeszcze nie wiem ale tak jak napisałem zwrócę się o pomoc do Pana Irka. Z tego co wyczytałem wiele subwooferów działa na jego wzmacniaczach i każdy jest zadowolony. Co do kasy, tyle żeby wystarczyło na jeden z tych głośników, wspomniany wzmacniacz i obudowę.

cofca napisał:
Subwoofer bedzie stał w pokoju około 14m2
Pokoj nie jest jakis "wielgasny"...
cofca napisał:
Co do kasy, tyle żeby wystarczyło na jeden z tych głośników, wspomniany wzmacniacz i obudowę.
Musisz okreslic swoj budzet.
cofca napisał:
W sumie to bardziej zależało mi na opiniach o głośnikach niż na dopasowaniu ich do moich potrzeb
Moze okazac sie ze z kwota ktora dysponujesz znajdziemy Ci bardziej odpowiedni glosnik.

Do filmow czy do muzyki?

Chciałbym zmiescic sie w kwocie 700 zł i tym samym odpowiedziec sobie na pytanie czy jestem w stanie złożyc cos lepszego od np. tak reklamowanej i polecanej kody sw 1000 w tej samej cenie. Co do pokoju ma wymiary 2,5 na 5m. Subwoofer ma byc uzupełnieniem zestawu stereo i głownie bedzie działał przy muzyce.

cofca napisał:
Chciałbym zmiescic sie w kwocie 700 zł
z beymaa moze sie zmiescisz bo ona mniej mocy potrzebuje wiec panel kupisz za 270zl. ale BSW wymaga wiecej mocy i sam panel 300W to koszt 480zl :???:

jezeli nie stanowi to dla ciebie duzego problemu to tak.
zawsze masz juz dobry mocny panel do ktorego mozesz przeciez podlaczac rozne glosniki. glosniki bys zmienial ale panelu juz nie :P

Paweł S.
sam panel 300W to koszt 480zl

Ja sprzedaje holtona 300W, z trafem 350va i filtrem subsonicznym sub4 carton audio za 299zł ;p co daje 83gr za W

Napedzal mi bsw 154-II

Jesli jestes zainteresowany zajrzyj w ogloszenia

cofca, znam oba glosniki. BSW znam bardzo dobrze i na niego zdecydowanie stawiam.
Jesli bedziesz zamawiac daj znac - tez wzialbym sobie BSW moze nawet 2 (poki sa) cholernie podpasowaly mi te glosniki;) moze w ogole jakies zbiorowe zamowienie?

BSW deklasuje beyme - jedynie konkurencja to POWER12:) - ale tez inna kasa...
jak chcesz jakis informacji dawaj na PW. podpowiem cos co do napedu itp.
pozdrawiam

Powrót