Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gdn – jest bardzo cichy w stosunku do audaxa
Efektywność całej kolumny nie przekracza 86dB ( co jest winą głównie cichego GDN
Pomiary ogólne były wykonywane z odległości 0,5 metra - normalizowane do 1m / 1W przy 1 / 24th octave
Zastanawia mnie tez dlaczego na pomiarach nie ma odpowiedzi tunelu labiryntu oraz sumowania glosnika i tunelu.
To zalezy jak pierwotny pomiar zostal wykonany. Jezeli przy mocy 1W to wystarczy w tym przypadku odjac 6dB i mamy przy jednym metrze. Pytanie jest tylko takie, czy jego system jest skonfigurowany tak, ze warunki poczatkowe sa przy 0dBNie jestem wszystko wiedzący, dlatego mam pytanie dla mądrzejszych jak się normalizuje pomiar z 0,5m do 1m/1w?
Mnie bardziej ciekawią te pomiary z 0,5m. Czy nie ginie przy tym trochę efekt BS?
problemem przy pomiarze z 0,5 m jest geometria trójkąta mikrofon-tweeter-midbass. Można się później zdziwić przy pomiarze w innym miejscu