• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Oszust na allegro

Reakcji
0
Witam pany. Poszukiwałem jakiegoś głośniczka ażeby sklepać suba do micry. Znalazłem ciekawą ofertę na allegro, a mianowicie tą http://allegro.pl/show_item.php?item=6939761845 . Wykręcony zasilacz, głośnik podobno działa bez zarzutów i był sprawdzany pod zestawem kolegi. No dobra skoro głośnik sprawny to zamawiam. Przychodzi subwooferek, rozkręcam budę, podłączam pod wzmaka i co ? I chuj. Brzdąkanie. Głośnik perfidnie ujebany. Wykręciłem go z budy i jest tak upalony, że cewka blokuje się na każdej wysokości. Poza tym wtyczka od głośnika ucięta co wyklucza sprawdzanie na zestawie kolegi. Chłop chciał, żebym mu odesłał z tym, że ja musiałbym wysłać pierwszy i to za swoje pieniądze, po czym wykonałby przelew ze zwrotem pieniędzy. Poza tym na adresie z którego wysyłał i na który chciał ażebym wysłał spowrotem suba jest z 10 różnych nieruchmośći. Co z tym robić ? Pomocy :o

Mi wystarczyłoby to "Sprzęt uszkodzony" i nie ma co kupować. Poza tym to trzeba być lekkomyślnym, żeby coś takiego kupić za 120zł. Skrzynia rozwalona, będziesz musiał i tak zrobić nową.

że cewka blokuje się na każdej wysokości.
Głośnik ma odklejony magnes. Uszkodzony pewnie podczas przesyłki.

Własnie zamówiłem to z myślą budowy nowej budy do niego. Magnes wydaje się siedzieć solidnie więc to chyba nie to.

Powrót