• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Płyta do panelu wzmacniacza

Reakcji
0
Gdzie mozna kupic kawalek metalu na panel do wzmacniacza w subie?
Chodzi mi o cos o grubosci okolo 4-5mm i wymiarach dosc malych, tak około 20x15cm :)
Juz nawet myslalem o plexi 5mm, pod tym wydrukowana kartka z czarnym tlem i bialymi podpisami gniazd i potencjometrow. Przed kartka moznaby nawet dac to samo wydrukowane na folii przezroczystej, dla uzyskania lepszego kontrastu. A za tym wszystkim jakas plexi powiedzmy 2mm :)
Na allegro plexi 5mm 30x70cm 9.5zł :) tylko ze przesylka 25 zł....
2mm bez problemu za 15-20 z przesyłką mozna...
Wiec caly panel by mnie wyszedl ponad 50zl...

Wracajac do pytania, gdzie zaopatrujecie sie w takie płyty? i w jaki sposób można zrobic na nich podpisy itp?

Plexy raczej sie nie stosuje bo jest podatna na odkształcenia bardziej niż metal. ( chyba ze będziesz miał ogrodzona komore od głośnika w której bedzie wzmacniacz ). Popatrz na złomie. za około 10 zł może mniej, kupisz :) metalowa plyte.

a no to tak, na wzmacniacz jest osobona komora wewnatrz skrzyni :)
Hmm, no to przejde sie poszukac jakiejs fajnej plyty :)
A co powiecie na temat opisow na takich płytach?

Tanner, moge ci odptrzedac taka bleche alu troche wieksza jest;) mam jeszcze dwie;p

sitodruk - drogie, raczej odpada
naklejki - tanie, mam i nie narzekam ;]
choć lat to nie przetrwa :)
ew możesz to zrobić metodą podobną do przenoszenia tonera na płytkę do trawienia.

Hmmm, zainteresowala mnie ta ostatnia metoda, tylko ze jak plyte bede mial czarna, to tonera bialego raczej nie ma... :)

a no nie ma..

a co do sitodruku to zalezy ;] jak masz znajomego to zrobi ci gratis.. mysle ze agencja reklamowa za takie cos nie wziela by duzo.. w koncu oni daja tylko farbe... fakt ze wykonanie matrycy jest pracochlonne ale i tak jak zrobia ci napis to ją wymarzą ;]

[ Dodano: 2006-03-08, 18:55 ]
ale chyba najlepszym rozwaizaniem jest ploterk = naklejki ;] mi tam wycieli za free naklejki jak potrzebowalem ;]

Powrót