• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Płytka do TDA7294

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
128
Witam!
czy ma ktos wzory jakiejs malej plytki do tego?
mozecie podac gdzie mozna kupic takie plytki?
z gory dzieki
pozdrawiam

Takowej płytki raczej nie znajdziesz do kupienia, co innego jak kupujesz kit do samodzielnego montażu, ze wszystkimi elementami. Prędzej znajdziesz schemat samych ścieżek-ale to już sam będziesz musiał wytrawić płytkę.
pozdrawiam

www.avt.com.pl w zakladce sklep znajdziesz kit albo sama plytke do kupienia.
W Elektronice Praktycznej takze sa ogloszenia oraz w wydawnistwie Elektronika dla Wszystkich
PZDR

obawiam sie ze nie mozna.
noty katalogowe znajdziesz tutaj

http://katalogi.iele.polsl.gliwice.pl/

w dokumencie jest pokazana plytka(niestety niewyraznie i od strony elementow)

Kiedys jakas firma produkujaca KITY sprzedawala elementy z plytka lub same plytki nie wiem czy nadal kontynuują tradycję i nie wiem ktora to firma robila.

Standardowa (testowa) aplikacja tda 7294 czy 7293 moze byc zmontowana bez plytki
zajrzyj na www.mdcs.prv.pl koleś ma niezly patent.

Bylem przed chwila na stronie AVT i jest za 7 zl jakies
plytka do wzmacniacza z opisem
Zreszta mam zeskanowany artykul z dodatku Uklady Audio EdW napisz maila to podesle.

[ Dodano: 2004-06-24, 20:41 ]
mdcs naprawde upraszcza ale taka prowizora a dluzsza mete to sory ale jajco!

Za niedługo opublikuję tda7294 z bardzo małą płytką. Powiedzmy do miesiąca...

Wymiary płytki - około pół karty kredytowej.

Nie wiem czy warto sie bawic z projektowaniem. Ostatnia plytka AVT do kitu 2671 jest calkiem sympatyczna i mala. Kosztuje chyba tez niewiele.
Pozdro
Dexter

mój kuzyn kupil plytki z AVT do tda 7294 mała zgrabna i w ogóle (jedyny mankamemt) to z kablami trzeba się na gimnastykowac. ale dobrze wykonana plytka to 75% sukcsecu

Mogę zainteresowanym wysłać plik z płytką avt2153 (trzeba miec protela). Nie daję jako załącznik bo coś to nie działa , po ściagnięciu plik się nie otwiera :( .

a mógłbym mi ktoś podac adresy www firm, które wykonują płytki drukowane? wysłałem swego czasu maila na cyfronikę z zapytaniem ile kosztuje o nich plytka ale mnie olalai

i oto jest płytka

i oto jest płytka

Aplikacja AVT do TDA7294 bardzo prosze PCB w PDF

Posiadam plytke "uklady audio", na ktorej sa atykuly i plytki m.in. tda7294, ale wzory plytek sa zapisane w .PCB i nie wiem czym to otworzyc.
poza tym te plytki sa dosc duze, a ja nie mam za duzo miejsca.
nie lubie wykonywac plytek bo kiepsko mi wychodza dlatego wole je kupic.

pozdrawiam

[ Dodano: 2004-06-27, 18:34 ]
mam jeszcze pytanie dotyczace AVT2671
ile plytek wchodzi w sklad zestawu?

mam pytanko. czy można do TDa 7294 czy wzmaka o podobnych parametrach mocowych i napięciowych uzyć płytek uniwersalnych?

a ma ktos schemat plytki na mostku tego scalaka??????
I jescze jedno jak zrobil to jak mu dziala??

Niestety płytki pod mostek to niemam. ALe testowałem TDA w mostku i bez. I jezeli chcesz w mostku podłaczyć glosnik 4om to bedziesz miał tylko moc wieksza o 30W przy tych samych zniekształceniach co bez mostka. A maksymalna moc ciagła to 140 RMS. Układ sie bardzo grzeje!!!

Jezeli mostek to stosuj glosnik 8 om

Sopko mam 8ohm glosnik i sam TDA to roszeczke zamalo wiec nad mostkiem sie zastanawiam. Moze maly wentylatorek do radiatora i nie bedzie sie przegzewac :)

Powrót