• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Płytka zasilania od magnetowidu spalone 4 diody zenera

Reakcji
0
Witam.Rozmontowałem dziś magnetowid,a z bloku zasilania postanowiłem zrobić sobie zasilacz.Podłączyłem żarówkę od rowera 6V i po około 2 min zauważyłem dym o dziwnym zapachu podobnym do zapachu kawy,po włączeniu do prądu żarówka świeci, a z diód się dymi.D się to jakoś naprawić?A może źle podłączałem?Chyba siadł też jeden rezystor bo jest czarny Oto zdjęcia:

Nie na temat...
Głośnik1234@@ napisał:
Do zdjęć zrobionych dziś przeze mnie..

[ Dodano: 2010-06-18, 21:08 ]
Coś jest nie tak z tymi zdjęciami?
najpierw byly tylko linki do miniaturek, niewazne, dziala juz ;-) ale to i tak bez nzaczenia bo na nich nic nie widac

Jutro dam lepsze zdjęcia bo mój kuzyn zrobi zdjęcia SAMSUNG-iem AVILA więc będą lepszej jakości,spróbuję na jednym z tych zdjęć zaznaczyć te uszkodzone podzespoły

[ Dodano: 2010-06-18, 21:31 ]
Tu więcej widać?Zaznaczyłem przepalone elementy: ale informuję że ten układ działa z tymi przepalonymi elementami,ale problem taki,że raz działa a raz nie..Nadaje się to w ogóle na zasilacz?? :roll:

Powrót