Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam, 3 tygodnie temu zrobiłem pare płytek PCB, mam już polutowane i zaczęły się troszkę utleniać, dzisiaj je pomalowałem kalafonią. Nie będą się już utleniać?
Nic im sie nie stanie. Przed pomalowaniem mogles polozyc na nie pomidora to byc Ci wyssal te utlenienie Kalafonia zabezpiecza przed utlenianiem i ulatwia lutowanie dlatego zawsze po zrobieniu plytek maluje sie je kalafonia. Skuitecznosc jest rozna zaleznei od ilosci kalafonni i rodzaju rozpuszczalnika. W domowych warunkach plytki i tak sneidzieja ale dosc wolno.
Jakieś 15-16 lat temu w liceum zrobiłem ładowarkę i wtedy nie przejmowałem się czymś takim jak utlenianie się płytki. Jest niczym nie zabezpieczona i działa do dzisiaj. Pewnie kiedyś siądzie... :wink:
dzis z poczty odebrałem środek do bezprądowego cynowania płytek, ciekawe jak sobie będzie dawał radę
[ Dodano: 2010-08-10, 20:22 ]
tak wygląda płytka pokryta cyna przez ten specyfik
cieniutka warstwa cyny nawet rysy widać, no ale ułatwia lutowanie, późniejsze "grubsze" po cynowanie jest ułatwione
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.