• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Płyty ... cena

Reakcji
0
Witam.. Panowie juz od dawna zastanawiam sie nad budową kłasycznych podłogówek wysokich na 1metr .. Czy mozecie mi podac przyblizoną ceną gotowych dociątych płyt wióropwych 18 mm. Np w Castoramie :) z góry dziękuje i pozdrawiam

wioroficjalnie kosztuje u mnie ok 18zl. ja jednak kupuje juz przyciety w takiej cenie
ostatnio za obudowe 25litrow z MDFu placilem 40zl a za 30litrow 50zl :P

Kraków - najtańszy z jakim się spotkałem to castorama. Docinają bezpłatnie i nie płacisz za odpadki.

18mm kosztuje 19,25zl :)

no to dobra cena. tylko teraz pytanie czy maja dobra pile?? np w nomi nigdy wiecej niekupie przycinanych plyt. na kawalku 30x26cm po obroceniu drugiej plyty odchylka naroznikow wynosila jakies 3-4mm :lol:

a u mie 26zl za metr... w bricomarche, jedyny sklep w mojej okolicy gdzie maja taka plyte no i tylko 18mm, a za ciecie sobie zycza 2zl (albo 4, nie pamietam juz) za mb

Ja dość często kupuję płyty w Castoramie w moim mieście (Poznań)- wiórowa 18 mm kosztuje coś około 23 zł/m˛, MDF`u niestety chyba nie mają. Jak na razie wszystkie kawałki jakie zamawiałem były bardzo dokładnie docięte - castorama ma 2 piły panelowe Striebig - starszą i nowszą ale obie w miarę ustawione i z pokasowanymi luzami na prowadnicach - powtarzalność i dokładność detali.

los_sandalos napisał:
castorama ma 2 piły panelowe Striebig - starszą i nowszą ale obie w miarę ustawione i z pokasowanymi luzami na prowadnicach - powtarzalność i dokładność detali.

Dokładnie, u mnie to samo :))

W Obi na radzymińskiej mnie już znają ;]
Ale od zawsze cieli tam równo.
Tylko interesuje mnie jak to jest z tymi minimalnymi formatkami, niby piszą że 20x20cm, ale na większej długości tną nawet 15cm...

To ja dziisaj bylem gdzie robią meble na wymiar i gosc powiedzial ze 40 zł za metr kw. ciecie gratis... i najwczesniejszy termin 10 styczeń ... :PP jak myslicie w Castoramie w RZeszowie takie same ceny będą ? jak w innych miastach ?

takero napisał:
Tylko interesuje mnie jak to jest z tymi minimalnymi formatkami, niby piszą że 20x20cm, ale na większej długości tną nawet 15cm...
hmm... najmniejszy wymiar jaki zamawialem to 5cm i nic koles nie mowil...

Powrót