• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

paka basowa

Reakcji
0
potrzebuje jakis opis jak zrobic kolumne pod głowe basowa.chodzi mi o kolumne 300-400W.wiem ze to forum bardziej o naglosnieniu samochodowym ale chyba wiecie jak zrobic zwykla kolumne do gitary basowej:P tzn chodzi mi glownie jak polaczyc glosniki zeby sie nie zjebalo wszystko.albo jakis link chociaz podajcie

z gory dzieki

zle trafiles... to nie jest absolutnie forum car audio chociazczasem schodzi na jego temat... natomiast jak polaczyc glosniki hmm no po prostu tak aby sie polaryzacja zgadzala...napisz dokladniej o co ci chodzi bo twoja wypowiedz jest strasznie chaotyczna

mowisz-polaryzacja a ja ni choler nie wiem o co chodzi, wiem ze potrzbna jest jakas zwrotnica i co jeszcze?

kompletnie na tym sie nie znam i w sumie moze nie powinienem sie za to brac, ale mysle ze troche taniej by to wyszlo.

O kurcze ale napisałeś. Nie no kurde przeczytaj strone główną... ja bym ten topic od razu wywalił.

No widać że się kompletnie nie zansz, wiec chyba bedzie lepiej jak kupisz sobie jakies combo. Pozdro

Aurox napisał:
No widać że się kompletnie nie zansz, wiec chyba bedzie lepiej jak kupisz sobie jakies combo. Pozdro
A nie lepiej jak poczyta strone glowna i moze wowczas na jakis pomysl wpadnie, a moze cos zrozumie. Tu jest strona DIY.

a powiedzcie mi czy np jezeli chce sklecic powiedzmy 4x10" eminence pod gitare basowa to jest do tego potrzebna zwrotnica, czy ewentualnie cos jeszcze?

Zwrotnicy nie będziesz potrzebowal, bo do gitary zestaw jest jednodrożny. Potrzebny bedzie piec (wzmacniacz gitarowy).

Powrót