• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Panel do subwoofera z korekcją

Reakcji
2
Na ebay'u znalazłem Peerlessa XLS10 w dobrej cenie: http://www.ebay.co.uk/itm/Peerless-...omeAudioHiFi_HiFiSpeakers&hash=item1c1ff733ad
Chciałbym dać go do obudowy zamkniętej. Próbuję teraz znaleźć do niego panel z korekcją. Jedyne sensowne co mi się udało znaleźć to Hypex 2.0 za 880zł z Akustyka. Znacie może coś jeszcze, co by nie przekroczyło 1000zł?
Sam robił nie będę, bo nie mam czasu i doświadczenia w tej dziedzinie:). Potrzebuję gotowca.

mecedo Panel z korekcja czyli chodzi ci o zwykłe eq?
Porozmawiaj z irkiem na ten temat i zapytaj czy była by mozliwość wsadzenia do panelu eq...
Jeśli nie to napisz ogłoszenie że szukasz osoby która wykona ci konkretny projekt.

Ja też bym się pisał na taki panel. Wystarczyłby mi zafiksowany punkt podbicia 20-30hz i regulowana jego siła. Takie EQ jest nizastąpione przy zamkniętej skrzyni subwoofera.

w niemieckich gazetach robia taka korekcje przy pomocy... kondensatorow!
wpinaja w szereg z glosnikiem potezna baerie kondow i to wlasnie jakos podbija najnizszy bas

nie wiem o co dokladnie chodzi bo po niemiecku

w niemieckich gazetach robia taka korekcje przy pomocy... kondensatorow!
wpinaja w szereg z glosnikiem potezna baerie kondow i to wlasnie jakos podbija najnizszy bas

nie wiem o co dokladnie chodzi bo po niemiecku

OK. No tak. O ile się nie mylę to filtr 1 rzędu HPF po prostu podbija odpowiedź w okolicy strojenia głośnika.

Powrót