• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Panel do wzmacniacza wykonany na CNC - rozpoznanie

Reakcji
0
Witam
W jako ze pracuje w firmie zajmującej się szeroko pojęta obróbka CNC to w niedługim czasie będę wykonywał dla siebie panel przedni z aluminium do wzmacniacza na frezarce CNC. Więc jakby ktoś chciał jakiś panel czy coś podobnego to możemy się dogadać, zawsze im większa liczba osób to z kosztami można zjechać.
Teraz coś o kosztach myślałem to robić z płaskownika 100x10 koszt 0.5mb ~40zł. Reszta zależy od ilości obróbki.
Później wchodzi w grę anodowanie już wysalelem kilka ofert w celu ustalenia orientacyjnej ceny.
Jeżeli są chętni to proszę o PW czy pisanie w tym wątku.
Myśle ze sie dogadamy.

a do czego masz dostep?
laser?
prasa krawedziowa?
tokarki?
frezarki?

sam programujesz czy trzeba prosic programiste?

Dostep mam do tokarek i frezarek, cnc jak i konwencjonalne. Wszystko robie sam, na co dzien jestem technologiem na zakladzie.

bez problemu pozwalaja tak sobie dorobic? ja robilem sobie "na czarno" bo dyrekcja nie chciala sluchac o fuchach :/

Powrót