• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Panele do subwoofera do subwooferów aktywnych - AudioDesign Kraków

Reakcji
0
Witam Panowie!

Mam po części dobre wieści, mało bo mało, ale dobre.

Przez przypadek znalazłem raczkującą firmę w Krakowie, która wykonuje samodzielne gotowe moduły wzmacniaczy do subwooferów.
Firma to jak w tytule Audio design - http://www.audiodesign.info.pl/, strona i firma raczkuje, ale właściciel na rynku jest dłuższy czas.
Miałem okazję oglądnąć i macnąć ich panel:

MSJ0061.JPG

To wersja 300W 4 ohm czyli chyba najbardziej pożądana.

Do wyboru z płynną regulacją fazy, oraz bez.

Cena - bardzo dobra, 369zł za gotowy panel z regulacją fazy.

Chłopaki sami nawijają transformatory, ceny mają hurtowe elementów, panele dobrze wykonane z blachy.

Waga takiego panelu powaliła mnie, tzn przekroczyła dotąd posiadane panele w tym irka.
Zbudowane na tranach Toshibach, pakiet zabezpieczeń, szczelne, itd...
Chłopaki podchodzą dobrze do tematu, i polecam panele.

Czekam na odzew z ich strony odnośnie opisu i dodatkowych zdjęć, jak otrzymam, to wstawię tutaj.

W razie czego, polecam ich męczyć telefonicznie, numer podany na stronie.

Zapraszam do dyskusji :)

Tak, dokładnie o tą, byłem ostatnio po parę gratów, bo potrzebne mi było w piątek, a nie w sobote/niedziele jak giełda jest. Poznałem osobiście, siedzibę też widziałem, można ufać :P hehe

Firma znana na allegro jako Sebastian-1K z allegro :P

Nie na temat...
Sry, nie przeczytałem wpisu Bebok'a

Zbudowali by panel 600W/4R? I jeśli tak to w jakiej cenie jak możesz zapytać :)

Również nie raz zaopatrywałem się u tego sprzedawcy i mogę polecić . Wcześniej widziałem że jest w jego ofercie sama blacha - panel za 39 zeta.

Też już nie raz brałem od nich części duży asortyment, dobre ceny i do dogadania są:) A panel niczego sobie:)

Widzę że wiele osób brało od nich transformatory czy inne elementy i nie znalazłem złego słowa na nich, transformatory każdy chwalił, no myślę że będzie coś z tego.
Wysłałem zapytania także o 600W /4ohm.

Nie na temat...
Mam pytanie. Mam zamiar użyć 2- 4ohmowe głośniki jako aktywne doły do kolumn modułowych. Czy jest możliwość zdobycia panela do suba na 2 ohm/ glośniki poł. równolegle, czy lepiej ( i drożej) 2 panele lub końcowka mocy i filtr?

Nie na temat...

Potwierdzam, też kupowałem u nich kilka razy na allegro, jeszcze się nie zawiodłem.

Ja tak samo :) nigdy nie było problemów żadnych. Wszystko szybko i sprawnie

No to mój panel stracił sens jak na razie :)
Mi wychodziło koło 5 stów za 400W i to tak na granicy opłacalności.
Przy takiej cenie kompletnie się nie opłaca samemu robić :)

Mnie mój panel wyszedł 400zł, ale zawsze to jakaś pociecha, że samemu coś się zbudowało co działa całkiem dobrze ;)

Powrót