• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Papier do termo transferu...............

zdiecie pa 300 i wdodatku z naszej strony :P ... papier kredowy kosztuje chyba 40 gr za arkusz w sklepie !! ale jak przeczytasz artykul o robieniu plytek to sie wszystkiego dowiesz !! ja tam nie robie codziennie 30 plytek wiec w kazdej chwili jak mi bedei potrzebny pojade do sklepy ale jesli ci jest potrzebny to kup !!

Osobiście bym się nie pchał w ten interes. Papier kredowy tańszy. U kumpla drukuje na laserówce i wychodzi ładnie.
Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać??
Co jeszcze można dodać. Ewentualnie, żeby płytka wyglądała naprawdę profesjonalnie (jak np. w AVT) to załatwić trzeba tylko maszyne do sitodruku, ale do domowych zastosowań kredowy jest bardzo dobry.

pozdro.

djsmol, hm... a jak mam maszyne... a raczej stół do sitodruku to co? co ja z tym moge zrobić? bo mam dostep do takiego czegos [ kumpel - agencja reklamowa ]

to sie poprostu tym zabezpiecza, czy naklada jakas odpowiednia farbe i dopiero trawi?

Wypróbowałem różne papiery
najlepiej się sprawdza fotograficzny do atramentówek błyszczący ( nie matowy ! ) 120g/m2
Ja używam reklam z hurtowni komputerowj ale płytki z szerokimi ścieżkami można robić na kredowym zadrukowanym z czasopism
Jak ktoś ma dojście do sitodruku to można wykonać dużą partie płytek,
ja trawiłem płytki z sita nawet w kwasie azotowym i nie było podtrawień - polecam tą metode (oczywiście sitodruk a nie trawienie w kwasie azotowym)
Wykonanie sita do sitodruku w przypadku 1 czy 2 płytki jest nieopłacalne

A ile kosztuje ten fotograficzny??

NIestety, nie wiem jak działa sitodruk. Tylko o nim słyszałem. Szczególów nie znam. Jak ktos wie to niech pisze. W końcu człowiek uczy sie przez całe zycie.
Pozdro.

Powrót