• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Parametry głośnika

Reakcji
0
Witam przeglądałem różne posty i natknołem sie na temat:
"Parametry głośników zmieżone " niestety temat został zamknięty>

A teraz pytanie Czy Ma ktoś parametry głośnika ARN 226 07/4 ale wszyskie a nie tylko te podstawowe???? pomocy

byłem na tej pierwszej stronie ale nie znalazłem wszyskich prametrów. Obliczyć???? a w jaki sposób bo9 az tak zaawansowany nie jestem

Primo: jeśli byłeś tylko na pierwszej z podanych przeze mnie stron, to nic dziwnego, że nie znalazłeś wszystkich parametrów.
Secundo: widzę, że masz poważny problem z czytaniem (uważnym) - gdzie jest mowa o obliczaniu parametrów ? :-/

Re: Parametry głośnika

Jaro.26 napisał:
Czy Ma ktoś parametry głośnika ARN 226 07/4 ale wszyskie a nie tylko te podstawowe???? pomocy

Pozostałe parametry można obliczyć za pomocą programu winISD alpha albo bass box 6pro.
Tylko po co ,skoro do obliczenia obudowy wystaczą podstawowe paramtry : parametry TS i eew moc oraz xmax do ch-ki mocowej.

Powrót