• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

PCB/Kit części - USB Audio 32 bit/384 kHz

Status
Ten wątek został zamknięty.
Polutowalem 1 kpl. Milczy. Tzn. jest komunikat instalowanie nowego sterownika ale program FW pokazuje tylko tak.
a4220c227d71bcf9757979051a695cd1_1529533708.jpg

Firmware erase succesfull. Update FW fail.

U mnie tez to sie pojawia (erase succesful ale update fail)
Wtedy rozłączam i ponownie łączę do skutku.
Ale czasem mam error format file. System to Win10 64

Holgin, dzięki za realizację zamówienia, to zawsze jest tytaniczna robota!!! moje pcb już mocz się w izopropanolu.

Mam dwa pytania odnośnie użytkowania:
1. czy jeśli mam zamiar korzystać z izolatora (tego z diyink) to jest sens stosowania innego zasilania niż usb?
2. dotychczas mój DAC korzystał z jednego sygnału MCLK z generatora. Czy podłączając usb muszę odłączyć tamten generator i korzystać z sygnału z tego płytki kitu?

1. Skoro masz izolator, to nie ma sensu dawać osobnego zasilania, sygnał będzie generowany z zasilacza dla izolatora po stronie DACa :)
2. Nie musisz, skoro do tej pory działać na asynchronicznym MCLK z generatora kwarcowego, to teraz też powinien działać :) Jaki to DAC?

Programowałem właśnie kolejne 2 sztuki i moje uwagi:
-Jak jest komunikat że pamięć nie ma zasilania to nie zastanawiać się, tylko topnik na styki i przejechać uważnie lutownicą ;)
-Żeby prawidłowo zaprogramować, po podłączeniu/usunięciu firmware z listy dostępnych urządzeń należy wybrać to drugie, końcówka to chyba 100

U mnie działa ;)

Chyba znalazłem przyczynę. Przylutowałem druta w miejsce zworek i już za każdym razem jest dobrze, wgrywa się soft. Już na początku wydawało mi się, że zworki ze zbiorowego zamówienia są kiepskie ale nie spodziewałem się, że zrobią tyle kłopotu.

Twoja teoria na temat zworek jest ciekawa, aczkolwiek śmiem twierdzić, że jest nieprawdziwa :)
88f26fe9457997f5e35946bdd816000f_1530120288.jpg

Zaprogramowałem już 14 sztuk i w żadnym wypadku nie było problemów ze zworkami. Za to lutowanie pinów pamięci nie raz poprawiałem - i tutaj raczej szukałbym błędu, a nie w goldpinach (chyba że je przegrzałeś podczas lutowania, stopiły się i wygięły).

Polecam też izopropanol, płytki ze zdjęcia zaraz idą na kąpiel.

Jeden z tych układów pojedzie do mnie :-)
To była dobra inwestycja nie wielkiej w sumie kwoty.
Idę z wrażenia na piwo.

mam faila , tak wogóle to niby widzi komputer go ale już tych danych do aplikacji nie pobiera . Próbowałem poprawiać luty ale jak narazie nic to nie dało

Również dopisuję się do listy chętnych na drugie zamówienie :) W razie co mogę też pomóc w lutowaniu.

U mnie poszło na "pałę do skutku" :) Drugi zaprogramował się szybciej. Oba ładnie gdakają na razie na spdif. Dzięki za zorganizowanie zamówienia. Jest to pin kompatybilne z amanero?

U mnie była płytka od kolegi Kopczas , która nie chciała dać się zaprogramować, ale już gra. Kto zgadnie, co zrobiłem, żeby zadziałała? :D

homodelfinus - tak, co do zasady jest to kompatybilne z amanero, są pewne różnice, ale PCB i piny mają ten sam rozstaw/wymiar. Piny I2S i zasilania są zgodne, resztę musisz porównać samemu.

Wysłałem wszystko, zostały dwa odbiory osobiste i jeszcze jeden montaż. Proszę wszystkich o potwierdzenie odbioru :)

Pytanie gdyż nie sledze rozwoju produktu.
Którym firmware to programujesz?
Pytam z ciekawości gdyż widze ze .3lite publikę update'y.

Dzięki Holgin za realizację ZZ i czekam na kolejną turę :) Czy jest szansa na ZZ na rozszerzenie (kanapkę) od 3iite do tego modułu?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót