• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Phase linear .4kW

Reakcji
0
Część
szukam opinii o firmire car audio zwanej PHASE linear,trafił mi sie wzmacniacz samochodowy o dosyć dobrych parametrach ,model .4kW i niewiem zabardzo jaka to klasa ,czy to sprzet typu buszmen czy moze cos lepszego, może ktoś z Was posiada takowy sprzęt???
Gdzies na forum ktos zachwalał ta marke,ale wolałbym jakiegos świeżych informacji jako ze dział car audio działa i kolega magik moze tez to forum odwiedza :)

z tym konkretnym modelem nie miałem do czynienia.
ale firma niegdyś zacna, lecz tylko jeśli chodzi o wzmaki. basy mają jakieś takie rozlazłe i mi nie przypadają do gustu.
mógłbyś wrzucić jakąś fotkę i wżna była by cena za jaką miałbyś to kupić.
firma zdecydowanie lepsza niz buszmen. porównałbym to raczej do czegoś pod hertza.

ja go mam, niewiem ,czy go zostawic czy sprzedac jako ze kupilem uszkodzony,teraz juz dziala :),fotke juz daje
dwa kanały,moc 2x70W(4omach) stabilny na 1 omie, filtr 40-180hz 24db/oct,plynna regulacja fazy,tri mode : 140W + 2x70 [rms]
w srodku siedzi przetwornica na sg3525 i dwa wzmacniacze o wydajnosci mocowej 2x 450W (5 par tranzystorów 90W bd911)
http://www.bolha.com/oglas1340778 tu jest kilkja zdjonek

a ile za niego chcesz?

[ Dodano: 2005-11-12, 12:47 ]
tylko nie pytaj " a ile dasz? "

[ Dodano: 2005-11-12, 12:48 ]
;)

tego wlasnie chcialem sie tu dowiedziec :),niewiem jeszcze bo narazie samochodu niemam,inaczej bym sie nie zastanawial nad sprzedarzą

[ Dodano: 2005-11-12, 12:52 ]
jeszcze do konaca nie dziala tzn dziala nawet gdy mu na remote nic niedam :)
musze zmienic ten tranzystor w kluczu załączającym na npn i powinien słuchac sie remot-a:)
gosciu ktory probowal wczesniej go zrobic <zrezygnowal> wrzucil jakis prekaznik i chcial uzyc go zamiast klucza na remote hehe dobre

tego wlasnie chcialem sie tu dowiedziec
jak sie zastanowisz i naprawisz do końce bo ja nie umiem to napisz do mnie na priv albo tutaj.
ja go nie chce.. ale wiem kto potrzebuje jakiegoś malucha do zasilenia przodu ;)
tri mode : 140W + 2x70 [rms]
?? może szerzej?
ma dwa kanały czy trzy? czy 4/3/2?
bo ja tam widze tylko dwa..

myśle że za "grzebanego" dużo nie dostaniesz.. chyba że oszukasz ;)

jak masz jakiegoś uszkodzonego to mozesz mi podesłąc do naprawy
jak go niesprzedam to bede sie cieszyl ze mam fajny sprzecik,dla mnmie jest 100% sprawny :)

[ Dodano: 2005-11-12, 13:01 ]
dwa kanały ale mozliwos jednoczesnie gry w mostku i na dwoch kanałach tak zwane tri mode

jak masz jakiegoś uszkodzonego to mozesz mi podesłąc do naprawy
potrzebuje dorobić 'line in' z buforem do alpiny 9821rb za małe pieniądze.
już pytałem i nikt sie nie znalazł..

jak go niesprzedam to bede sie cieszyl ze mam fajny sprzecik,dla mnmie jest 100% sprawny :)
tylko szkoda wycierać z niego kurz.. bo..
jeszcze bo narazie samochodu niemam
więc pomyśl :) Zarciki sie mnie trzymają.. eh..
good luck!

jasniej z tym buforem prosze :)

[ Dodano: 2005-11-12, 13:13 ]
ja bardziej preferuje naprawianie a nie dorabuanie :)

bufor separujacy przed uszkodzeniem radia i tego urządzenia które do radia podłanczasz
dodtakowo można ustawić wzmocnienie sygnału wejsciowego jeśli będzie za słaby.

pewnie jakis wzmacniacz operacyjny jezeli buform am byc aktywny aleja sie na projektach nie znam :) wiec Ci nie pomoge

swoja droga ciekaw jestem ile musialbym zlaczyc rownolegle zasilaczy komputerowych by zadowolic phase-a,bo dwa 100 watowe pozera na sniadanie :)

Re: Phase linear .4kW

durke napisał:
Część
szukam opinii o firmire car audio zwanej PHASE linear,trafił mi sie wzmacniacz samochodowy o dosyć dobrych parametrach ,model .4kW i niewiem zabardzo jaka to klasa ,czy to sprzet typu buszmen czy moze cos lepszego, może ktoś z Was posiada takowy sprzęt???
Gdzies na forum ktos zachwalał ta marke,ale wolałbym jakiegos świeżych informacji jako ze dział car audio działa i kolega magik moze tez to forum odwiedza :)

mniam mniam :)
ale juz za duzo mam tych wzmacniaczy :)

więc jak już o wzmakach CA mowa,
to jestem zainteresowanym czymś małym do tico,
ok 100w przy 4R...
tak zirka bo może być troche mniej no i of koz więcej:D
ważna jest cena bo to zasilić jakiegoś stxa :D
czekam na propozycje :D

magik, tak ...
gość odpisał że nic nie grzebał w nim ...
tylko nie ma tam raczej plomb żadnych więc nie da się jednocznacznie stwierdzić...

Powrót