Ufff, juz myslalem ze moze jestes szalencem
ale jednak nie. Dorob frezarka dwa rowki prowadzace i zrob crosscut jig. Dopiero zobaczysz, co potrafi pila stolowa 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Do konca zycia bede na to uczulal bo niestety moj mlodszy brat na moich oczach przez to wlasnie stracil palce.... ;/Przemcio a osłony na tarczę nie masz?
Przemcio a osłony na tarczę nie masz? zamykasz jedno oko przy cięciu...?
Do konca zycia bede na to uczulal bo niestety moj mlodszy brat na moich oczach przez to wlasnie stracil palce.... ;/
Oczywiscie nie zachowanie ostroznosci. Deske pchal trzymajac ja wzdluz (po katem prostym do pily) deske odbilo do gory (chyba pila byla kiepka albo sek) i poprostu spadajac dlon wpadla na pile. Gdyby byla oslona to dlon by spadla na oslone co nie zmienia faktu ze nie wiem co mu strzelilo do glowy zeby tak ciac...Nie wiem jak twój brat stracił palce
- nie używam kurzych lapek do popychania małych elementów
Niestety Piła tarczowa to jedno z jesli nie najniebezpieczniejsze narzędzie w warsztacie
Oj uwierz że nie pilarka , frezarka , wyrówniarka , potem może pilarka.
"Bawię" sie na stolarni już ponad 20 lat i nie wiem co to jest??
No powiedzmy że sie domyślam.