• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Piaskowanie, szkiełkowanie, srutowanie.... kilka pytań.

Reakcji
65
Witam serdecznie. Ponieważ zaraziłem się nowym hobby (renowacja zabytków) a tym hobby jest motocykl SHL m11 z 1967roku poszukuje informacji na temat piaskowania, szkiełkowania itp zagadnień.

Ponieważ kwestię piaskarki cisnieniowej juz załatwiłem, wykonałem na wzór piaskarek z elektrody potrzebuję kilka wzorów których nie mogę znaleźć :)

Mając dyszę 4 milimetry cisnienie 4 atmosfery, ile litrów powietrza przepłynie w ciągu minuty....

Czy ktoś miał takowe zagadnienia z przepływami... oraz czy ktoś pracował przy piaskowaniu elementów.

Wpadłem na pomysł że mając piaskarke i odnawiajac regenerujac stare głośniki klej z kosza można własnie wypiaskować zamiast męczyć się z acetonem :P

Czekam na wskazówki, porady, jakieś pomocne linki.... PS szukam i czytam googla od 2 tygodni :D

Pozdrawiam Ploter :)

Powrót