• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pierwsze foty niskobudżetowego suba na 18 :)

fornirowanie in progress :)
nie miałem czasu zbytnio,
ale teraz ferie więc myślę że już w pierwszym tygodniu go skończe :)
za to zmieni się wzmak pewnie,
na jakieś 60% będzie mostek tda 2052...

takero pewnie juz go sprzedal i go dawno niema hehe ;)

patrzac na tytul myslalem ze takero sklada cos na 18....cali :D a to 18'stka stxa :p

Każdego dnia coś tam w nim staram się zrobić :)
ale niestety maturka ma priorytet ...
Pozatym nie zależy mi zbytnio aby go szybko skończyć,
sporo na nim nowych rozwiązań testuje :)

Nio nawet niezly moze byc :) Napewno pobije te komputerowe 2.1 :)

A tak z ciekawosci. Jakie satelitki do niego beda?

Trudno powiedzieć :)
Robie dla znajomego :)
I albo będzie to komputerowe stereo nieco wyższej klasy, albo 5 kolumienek na JVC :)

Tak sie sklada ze mam takie STX 18 :) w 15 L Br i zrobilbym na nim sube bez zastanowienia, jak bym szukal czegos do kompa.. Ladnie gra, i potrafi zagrzemiec jak trzeba ( oczywiscie jak na taka wielkosc to gra ladnie ). Wydaje mi sie ze pasowalby mu dobry wzmak ktoy ma naprawde dobra kontrole.. i bylo by Miodzio :)

Chyba skusze sie na ten glosnik:D. Mam nadzieje ze po ukonczeniu podzielisz sie z nami swoimi wrazeniami na temat glosnika i ogolnie suba. Mozna wiedziec co za "nowe rozwiazania" testujesz:>? Jezeli chodzi o dzwiek to jak wypada przy 20 120 4 AW?

Dla tego głośnika starcza w zupełności TDA, dużo więcej mocy nie wytrzyma ;]
Testuje nowe sposoby łączenia forniru i wogóle wykończenia :P
Jezeli chodzi o dzwiek to jak wypada przy 20 120 4 AW?
AW niżej schodzi, ale SW jest za to wyczuwalnie szybszy, ma troszkę lepszy SPL,
ale za to małą dośc wytrzymałość mocową - tu się różni od większości STXów.
I właśnie dlatego tda jest optymalnem wzmakiem :)

probowal ktos zagadac do panow z STX zeby wmontowali do tych 18 okragly kosz?? prezentowal by sie 100x lepiej, jak na moj gust oczywiscie :)

ja tam wole ten jajowaty - mozna wezsze monitorki zrobić - bo takie jest główne zastosowanie tego głośnika - subwoofer jest tak "na siłe"

czy na siłe czy nie - nie wiem,
wiem za to że w malej obudowie fajnie gra :P
Zaraz się ktoś przyczepi że to nie sub;]
ale po co komu kto ma na stereo głośniki komputerowe głośnik 12' i wzmak 300w ?:P
Czasami wielkość ma znaczenie :)
(of koz przyznaje że głośnik lepiej spisuje sie jako nisko-średniak niż jako sub ;)
Miałem zrobić suba, więc dałem glośnik jaki akurat miałem pod ręką ;]

A moim zdaniem w tych GDNach powinna byc polipropylenowa nie celulozowa kopulka przeciwpylowa - ladniej by wygladalo, a na dzwiek bardzo znikomy wplyw.

BTW Takero z czego piszesz maturke ?? Ja mat, fiz i ang rozszerzone...

Celulozowa mniej świeci i bardziej pasuje wg mnie :P
ja pisze z :
ang, pol - podstawowy
chem, fiz, biol - rozszerzony :)

BTW ogólnie bardzo udany głośnik :)
tylko kosz mógłby być z alu...

Powrót