• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Piny, listwy do zwrotnicy

Nie lepiej i taniej laminat z wyrzeźbionymi polami do lutowania? Jak się uprzeć, to nawet wiercić na elementy nie trzeba.

... 50x silver plated solderable Bronze Screws = XL Solder Terminal Turret, 17mm, M3 ...

Nawet posrebrzane ... niestety z brązu więc nie wiem co na to audiophile ;-) Osobiście nie używałem więc opinii nie udzielę ;-)

Nie lepiej i taniej laminat z wyrzeźbionymi polami do lutowania? Jak się uprzeć, to nawet wiercić na elementy nie trzeba.

To jest akurat dobry pomysł, przyklejasz sobie taką listwę z laminatu do drewienka, oddzielasz pola lutownicze i jazda z lutowaniem jak do zwykłej listwy :-)

Ostatnia edycja:
Osobiście preferuję kupić laminat bez miedzi, powiercić dziury i "na pająka" :P Plus dodatkowe dziury na opaski zaciskowe do cewek.

Można połączyć te metody i zrobić "point to point" na laminacie (+trytytki), zresztą to też ciekawy sposób na wykorzystanie nieudanych PCB...

Ja daję ładną płytę drewnianą i do tego nawiercone i wkręcone male śrubki/wkręty. Wszystkie elementy owijam raz i skręcam ze sobą przed lutowaniem.

Powrót