• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Piosenki "audiofilskie" do testowania sprzętu

• Autor wątku Autor wątku GTK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dali też fajna płytka. Polecam w sumie każdą płytę znanych firm audio,np. B&W,Audio Physic,Usher,Dynaudio,Mcintosh i wiele innych.

Brahms: Kjell Fageus polecam. albo muzyka organowa Cesar Rauch.

---------- Post dodany o 00:08 ---------- Poprzedni post o 00:06 ----------

ewentulanie Jean Gulloy i z innego gatunku the best of Audiofhiles Classics CD22080 tez warte uwagi

Chris Jones - Long After You're Gone

Na tym kawałku testowałem zejście w TLce i lklukasz też tego słuchał u mnie... :)

Na pewno już było, ale przypomnę kilka przypadkowych:
Goran Bregovic - Tales & Songs From Weddings & Funerals
Marcus Miller - Silver rain np. Moonlight Sonata
Chris Botti - Chris Botti In Boston
Arne Domnerus - Jazz at the Pawnshop - rewelacyjna, są 2 wersje/wydania jedna z nich jest lepsza.
EricClapton Unplugged
Radiohead

Dla mnie już klasyka;
Michael Buble - It's Time
Katie Melua - Piece by Piece

Ja praktycznie wszystko traktuję jako materiał do testu.
Ostrzejsza muzyka służy mi do kontroli czy z czymś nie przesadziłem, bo wyżej wymienione należą do spokojnych.

wróciłem,
dzięki chłopaki za utworki. Teraz mój problem, znaleźć je w formacie minimum audio na internecie :)
marian mam zajebiste konto na chomikuj. Ale ja mam problem bo nie mogę jako "świerzak" na tym portalu ściagać tylu mega za darmo.

"acoustic room 47" - chłopaki gdzie można ją znaleźć we flacku? bo coś nie umiem, a pamiętam że dobra była

No nie mów, że nie możesz znaleźć na "Króliku" (:lol:) Linka nie podam bo ZAIKS nie będzie zadowolony :P

I w temacie: Diana Krall - genialne, po prostu genialne.

Ostatnia edycja:
Chris Jones - Long After You're Gone

Na tym kawałku testowałem zejście w TLce i lklukasz też tego słuchał u mnie... :)

Akurat na tym kawałku testowaliśmy z dźwiedziem i Dartmanem również zejście i dynamikę accu p7100.
Wrażenie powalające :)
W podobnych klimatach i jakości mam nagrania Allana Taylor'a-polecam !
...chociaż to zupełnie nie mój gust muzyczny(nie ma to jak Slayer:)

Allan Taylor jak i Chris Jones w tym wykonaniu to plumkanie. O ile Long After.. pokazuje jak wszystko dymi dookoła (aż nad wyrost na basie) to allan już tylko plumkanie i zawsze dobrze zagra... :) Na tym się dynamiki nie sprawdza :)

A gdzie napisałem,że sprawdzałem rzekomą dynamikę na nagraniach Taylora?

Powrót