• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Plany piecyka gitarowego pomoc w doborze końcówki :)

Reakcji
0
Witam zamierzam się z wykonaniem piecyka gitarowego, moc jaką chciałbym osiągnąć to 70-80w tak żeby mnie perkusja nie zagłosiła, czy tda 7294 jako końcówka mocy będzie dobrym wyborem a może jakaś inna, no i jaki głośnik do tego, bo preamp już znalazłem, na wszystko chciałbym wydac ok 500zł
Pozdrawiam

TDA7294 moze byc a najwazniejszy i tak jest glosnik, bo to od jego efektywnosci i jakosci zalezy efekt koncowy. Zazwyczaj gitarowce sa 8omowe wiec zasilanie TDA z trafa 2x28-30V.

dzięki, a głośnik jaki polecacie czy TONSIL GD 30/80 Guitar będzie dobry i końcówka da sobie z nim rade ??

[ Dodano: 2009-12-03, 11:59 ]
Witam jeśli chodzi o preamp polecam ten temat http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic215412.html , jest tam preamp który jest bardzo zachwalany przez uzytkowników a koszt wykonania wynosi około 30zł
pozdrawiam

Kazdy glosnik bedzie dobry a ktory najlepszy to juz sam muzyk ocenia po brzmieniu.

No tylko pamiętaj o mnie jak będziesz odbierał wypłate :twisted:

[ Dodano: 2009-12-03, 20:53 ]
Wymiary płytki 160mm/70mm.

Powrót