• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Poczta Polska pytanie

• Autor wątku Autor wątku pvl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

pvl

Reakcji
0
Witam. Chce typowi wyslac przeslyke za pobraniem . Koszt 17 zl . Czy jesli on nie odbierze i paczka wróci to ja zapłace 17 czy 34 zl ?

o to chodzi ze typ boi sie mi przelac cala sume wiec, wplaca mi na konto koszt przesylki w obie strony (34 zl ) ja dopiero wysylam paczke za pobraniem. Jesli nie odbierze ja na tym nic nie strace

ze koles mu przeleje za wysylke za pobraniem,a jak dojdzie paczka to listonoszowi da reszte hajsu.

jak gosc paczki nie odbierze to paczka wraca do ciebie i wtedy płącisz drugi raz za przesyłkę. przynajmniej ja tak miałem niestety

Jeżeli paczka wróci do Ciebie, to zapłacisz tylko podstawową opłatę za wysyłkę (bez kosztów pobrania). Przykładowo jeżeli podstawowa opłata wynosi 12 zł a usługa pobrania 5 zł, to ta cała przyjemność będzie kosztować 2x12=24 zł. Czyli oprócz zapłaconych już 17 złotych, musiałbyś jeszcze dopłacić 7 zł.

Nie mów że nic nie stracisz jak dostaniesz przedpłatę - bo stracisz masę cennego czasu (przynajmniej 2 tygodnie), a tego Ci nikt nie zwróci.

Sprawa wyglada tak z poczta poslka.
Nie ma co sie glaskac i mowic sobie ze jest inaczej, ale na naszej kochanej poczcie pracują zlodzieje w konkretnych urzedach i sortowniach ! Unikajcie wysylania paczek bez ubezpieczenia w okolice Kłodawy za Łodzią! Ja tam stracilem ponad 300zl. A z tego co wiem to nie tylko ja tam trace przesyłki.

Tak czy siak jesli w zartosc paczki przewyzsa 50zl to ja sobie ubezpiecz.
A jak jeszcze wysyasz cos cennego i kuszacego do kradziezy to nie zastanawiaj sie tylko UBEZPIECZ.

Jak wyslesz kolesiowi paczke za pobraniem i jak Ci jakis dupek ja ukradnie na poczcie to tracisz kase no chyba ze ja sobie ubezpieczysz.

Mój koleś wysłał paczkę za pobraniem. Pobranie na kwotę ponad 200 zł! Przesyłka oczywiście zginęła, a po paru tygodniach i ciągłym bieganiu dostał bodajże 70 zł odszkodowania. Skandal...

mam takie pytanko
jak nie odbiore paczki tzn nie ma mnie w domu np i zostawiaja mi aviso to ile czasu/dni paczka lezy i czeka na poczcie ??

ogolnie paczka jest avizowana dwukrotnie a potem nastepuje zwrot do adresata

Powrót