• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

podłaczenie kompresora/limitera

Reakcji
0
witam. mam drobny problem. poniewaz moj mikser (posiadajacy port "main insert`s" pod ktory podlaczalem kompresor) sie niestety popsul, a w zastepstwie mam dostac podobny, ale takiego wyjścia nie ma. Stad moje pytanie czy mogę podlaczyc kompresor na wyjsciu z miksera i pozniej z kompresora puscic sygnal na koncowke?? Nigdy tak nie robiłem zawsze stawialem kompresor na wejsciu a nie wyjsciu ;P dlatego pytam :)

A co to ma wspólnego z elektroniką? Z tego co wiem to normalnie się robi tak że sygnał leci do miksera czy konsolety potem wychodzi na jakieś różne limitery, bramki szumów i różnego typu ustrojstwa i potem wraca znowu do mixera/konsolety (taka pętla która kształtuje dźwięk) i dopiero na koncówki. Więc wydaje mi się że to taki średni pomysł ale głowy za to nie dam :) A nie będziesz miał możliwości zrobić testów jak to wygląda dźwiękowo jak tak podłączysz?

1. temat z tutejszych dzialow chyba najblizszy elektronice, a jak nie to niech ktos przesunie
2. powinno tak byc jak mowisz, za posrednictwem wlasnie portow insert, ktore sa przed tlumikami i eq miksera
3.jak bym mogl sprawdzic to bym nie pytal, a ze nie mam to pytam jak to zrobic w momencie kiedy mikser nie portow (rozrywanych) insert

Powrót