• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podłączenie subwoofera pod wzmacniacz yamaha a-520.

Reakcji
0
Witam!
Niedługo w moje ręce wpadnie subwoofer oparty na głośniku 30/120/1 i panelu irka 150 Wat, który jest pozbawiony wejścia wysokopoziomowego (jest tylko niskopoziomowe RCA). Obecnie posiadam wzmacniacz yamaha a-520 i chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość podpięcia suba pod któreś wyjście wzmacniacza (np. tape rec). Korzystając z okazji zapytam czemu mój wzmacniacz ma wyraźnie napisany pobór mocy z sieci - 490 Wat podczas gdy wszędzie pisze, że ten model ma 390 Wat poboru.
Pozdrawiam!

piotrek_kolo napisał:
chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość podpięcia suba pod któreś wyjście wzmacniacza (np. tape rec).
Jest możliwość, ale wtedy nie będziesz mógł regulować głośnością suba i kolumn jednocześnie. Mam ten sam model wzmacniacza i suba mam podpiętego pod wyjście słuchawkowe. Tylko przy takim podłączeniu lepiej mieć włączony Tone ByPass.
piotrek_kolo napisał:
czemu mój wzmacniacz ma wyraźnie napisany pobór mocy z sieci - 490 Wat podczas gdy wszędzie pisze, że ten model ma 390 Wat poboru.
Hmmm, ja mam napisane 390W.

Powrót