Witam wszystkich. Szukam nowego zestawu, aktualne Microlaby Solo7C bardzo dobrze się sprawują (wymieniłem sobie kable, wytłumiłem) jednak brakuje mocy trochę no i jakościowo poszedłbym wyżej jednak. Większe doświadczenie mam w słuchawkach, ale myślę, że preferencje brzmieniowe z takiego sprzętu też się nadają do wyboru głośników więc może napiszę. Jeśli chodzi o bas lubię jak jest go dość dużo, niskie zejście, mocny kick i dynamika, średnica ewentualnie zaakcentowana w wyższych pasmach, zdecydowanie nie wycofana, mocna, muzykalna i energiczna, wysokie łagodne, strasznie nie lubię sybilantów i "wbijania igły" w uszy. Dużo detali, dobra scena i separacja instrumentów. Brzmienie ma być żywe, muzykalne, strasznie nie lubię technicznej suchoty. Na zestaw (kolumny + amp) mam około 2 tysiące, mogę wydać dużo mniej jak i trochę więcej. Pokój to około 10 metrów, kształtem prostokąt (proporcje 2:1) Chciałbym żeby były ładne i duże. Będą rozstawione na krótszej ścianie (~2m na całą szerokość) i około 2m ode mnie. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam