Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tego nie rozumiem... wzmak jest pod glosnik 4ohm i przy tym opbciazeniu powinien oddawac moc ok 300W i taka oddaje... hehZapiUs napisał:Wzmacniacz oczywiście przy 4 Ohm ma moc wyjściową 400 W a przy 8 Ohm 200W lecz trafo może obsłużyć tylko dla 2x60W. No ale jeśli mam oceniać ten zestaw to powiem tak
nichuja nie rozumiem, trafo osobiscie kupilem w TORALU, ma moc 300 czy 350VA (nie pamietam juz) i co z moca trafa ma wspolnego ilosc oddowanego ciepla na radiatorze? to wzmak 'janka' do bipolarnych tranach on jest przystosowany do wyzszych temperatur....ZapiUs napisał:A czego tu nie rozumieć związanego z trafo ?? Jeśli został użyty zbyt mały transformator to czemu się tu dziwić ?? Po podłączeniu zwykłych żaróweczek o wspólnej mocy 60W radiator tak się szybko nagrzewał że raczej nie wytrzymałby więcej niż 2 minuty.
Moc została zmierzona o czym pisałem wcześniej, i jest wyższa nawet od tej którą podawał mIKI lecz powiedział mi że wzmacniacz nie wykorzysta w pełni swej mocy bo inaczej się przegrzeje.ZapiUs, jak ten "znajomy elektronik" miał takie super doświadczenie i oprzyrządowanie to czemu mocy nie zmierzył ?
Oczywiście tak nie jest, sam rozmawiałem z mIKIM w tej sprawie i powiedział że głupotą by było trzymanie samych pudeł w domu a sam nie pomyślał o tym aby je odpakować je przy kurierze.Imho sprawa jest prosta - swoją niekompetencje przy odbiorze paczki przelewasz w postaci swoich żalów i oskarżeń na mIKIego...
Wcześniej napisałem swoją ocenę na temat tego zestawu nie wrzucając w żaden sposób na mIKIEGO lecz on nie był w stosunku do mnie tak miły. Po drugie chciałbym napisać bardziej o wadach tego sprzętu niż o całej tej "sytuacji". Chciałbym po prostu oznajmić iż kolumny i sam soobwofer są naprawde wysokiej klasy jak za tą cenę lecz uważam iż wzmacniacz projektu Janka powinien zostać troszkę poprawiony i tyle.Pozatym po co piszesz o tym na forum ? Jaki masz w tym cel ?