• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podłogówki na GDN 14 SCX

Czy do pomiarów przy pomocy wkładki Panasonica Artą będzie potrzebny przedwzmacniacz? Właśnie jestem na etapie lutowanie mikrofonu pomiarowego i podłączyłem go pod wejście mikrofonowe karty i działa - w sensie że słychać moją mową. Tylko czy poziom wzmocnienia na wejściu mikrofonowym karty jest wystarczający czy raczej wskazany będzie jakiś preamp?

Nie jest konieczny, ale jesli pomiary beda do zwrotnicy, to trzeba zrobic dodatkowa petle sygnalu z wyjscia na wejscie karty, w celu autokalibracji.

Jeśli karta ma stałe opóźnienie to można zmierzyć fazę nawet jednokanałowo z wejścia mikrofonowego.

Mozna, ale jest to nadal technika obarczona bledem. Jednokanalowo to mozna mierzyc bez obaw w bliskim polu.

Powrót