Jeżeli rumuński projekt to commodus to znam. Tyle, że jest to projekt monitorków 15l. Jest jeszcze Arpeggio ale też monitorki. Są jeszcze ze dwa projekty anglojęzyczne ale oba na 8945A.
W sprawie zwrotki korespondowałem z jednym gościem, który znalazł jakiś projekt w sieci, prawdopodobnie jeden z tych anglojęzycznych a konkretnie
http://murphyblaster.com/content.php?f=usher2way.html
Jakoby konsultował go z Joshim, który jakoby stwierdzile, że to lepszy projekt niż jego. Jakoby.
Ja dałem tę samą pojemność co w V2. Usher 8948A i 8945A mają te same parametry elektryczne. P. albeki powiedziałe też ze zastosowanie tej zwrotki to dobry pomysł. Dlatego taki będzie pierwszy strzał. PS. Robisz czy planujesz coś podobnego?
---------- Post dodany o 11:32 ---------- Poprzedni post o 21:38 ----------
A dodam jeszcze, że Akus V2 i moje skrzynki maą pochylona przednią ściankę dla zbiezności fazowej, w odróżnieniu od Commodusa i Arpeggio. Wiec konstrukcja nie taka sama ale jednak podobna. NB, co do innych klonów Akkusa V2 to widziałem już wersję ze ścianką pochyloną w drugą stronę (szersze górą, wąkie dołem) i z asymetrycznym wysokotonowcem

. Fakt, tego juz nie idzie nazwać klonem, jednak uzytkownicy sobie chwalą. zwrotka wszędzie taka sama