1W/1m...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pomiary są na 3 obrazku; kolor niebieski - głośniki połączone w przeciwfazie, czerwony - w fazie.proponuje zrobić pomiar w przeciwfazie i porównać z pomiarem w fazie
Kolory są dobrze. Mówiąc o połączeniu w fazie mam na myśli + do +, i - do - w obu głośnikach. Połączenie w przeciwfazie to odwrócona polaryzacja wysokotonówki.kolorki chyba odwrotnie ( w przeciwfazie powinien być dołek dla częstotliwości podziału)
Symulowałem takie połączenie. Z moim missionem wychodził straszny dół, którego nie udało mi się wyrównać.proponuje jeszcze ewentualnie zerknąc
http://diyaudio.pl/showthread.php/21...c-głośnikowych
jest tam 1 zwrotnica z STX GDN 17 140 8 SCX + PJ
(by takero)
Problem w tym, że nie wiem co tu zrobić. Może pofiltrować tweetera 3rzędem? Próbowałem też pułapkę na 5kHz, ale wtedy brzmiało jakoś drażniąco.Nic z tego nie wyjdzie jak nie zajmiesz sie tym co sie dzieje na 5kHz na wooferze i 2kHz na tweeterze
A kto powiedział ze fs tweetera jest wyznacznikiem podzialu? Sugerowal bym sie raczej znieksztalceniami oraz wytrzymaloscia przy danej filtracji.moze koledzy bardziej zaawansowani zweryfikują jaki powinien być podział jesli rezonans tweetera 1,1 Khz ....
podstawy teoretyczne - minimalna zalecana f podzialu to 2x fs glosnikaA kto powiedział ze fs tweetera jest wyznacznikiem podzialu?
podstawy teoretyczne - minimalna zalecana f podzialu to 2x fs glosnika
tal, wiele informacji na naszym portalu tez juz mozna uznac za przedawnioneOstatnio jeden z zaawansowanych użytkowników (nie pamiętam który) napisał, że to już przedawnione informacje.
ja bym sluchalWiem ze napisales minimalny ale ja bym tym fs sie tak nie sugerowal.