• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podpiecie końcówki mocy pod Pianocraft'a

Reakcji
0
Witajcie :)
Mam mały dylemat bo niedługo chce zaczać budować kolumny wpadły mi w ucho seasy exele a dokładniej http://seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=41
Problem polega na tym że posiadam amplituner yamahy pianocraft słuchałem na nim droższych kolumn i ma potenciał ale brak mu mocy a niestety predko nie zmienie wzmaczniacza dlatego pytanie czy istnieje mozliwosc podpiecia w jakiś sposób pod niego końcowki mocy? Co prawda jest wyjscie na sub ale jest zajete w dodatku chciałem podpiać gramofon a aux również zajety:angry:
Jesli jakiś sposób podpiecia takiej końcówki pod ten amplituner?

gramofon pod wejście phono musisz podpiąć, gramofon musi mieć specjalny przedwzmacniacz...
Raczej chciałem iść w strone osobnego przedwzmaczniacza dla gramofonu:flapper:

masz wyjście pre out?

Pre out nie ale sub tak z tym wyjatkiem że jest ono zajete przez subwoofer.

A gdyby tak zrobić jakiś sumator i puscic sygnał z panelu subwoofera?
Dobrze kabinuje:D?

Tutaj zdjecie
z-yamaha-pianocraft-mcr-840_rear_400x405.jpg

No zle wyraziłem sie z tym sumatorem bo racja nie ma czego sumować:D Ale chodzi o to żeby podać sygnał końcówce mocy z panelu subwooferowego:)
Nie wiem czy dobrze kabinuje,Może kupić jakiś rozdzielacz i puscic sygnał z tego wyjscia subwooferowego?

Sub i tak jest mono :P
Nie ma niestety wyjścia pre out więc końcówki mocy nie podłączysz.

Dzieki za odpowiedzi W takim razie zostaje mi zbudowane jakies lampki albo kupienie mocniejszego klocka;)
Jeszcze raz dzieki za pomoc;)
Temat oczywiscie do zamkniencia;)

Powrót