• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Podpowiedzcie proszę jaki radioodtwarzacz samochodowy

Reakcji
4
Czy ktoś mógłby polecić dobry radioodtwarzacz samochodowy, który charakteryzował by się:
-odtwarzaniem CD (mp3 też nie zaszkodzi)
-dobrą korekcją błędów, wynikających z porysanych płyt

Nie musi posiadać:
-wejścia USB
-dużej mocy wyjściowej (mam wzmacniacz zewnętrzny)
-żadnych bezprzewodowych modułów i innych bajerów.
Rozglądałem się na allegro za starymi modelami ale tam jest ich 1000 500 100 900. I jak zawsze pytanie co kupić...

W zasadzie to i myślałem, żeby wstawić CD-ROM :D ale to nie to samo...

Kenwood ? KDC-4051. 2 auta, 2x Kenwood, ma usb i aux, są wersje bez, czyta mi wszystkie płyty, dobrze zbiera radio. Nic tylko polecać :)

aaa racja myślałem tak max 250zł. Taka niska cena bo w zasadzie nic więcej nie chce jak dobry laser i tyle :)
może być używany.
Ten alpine polecony przez rumunn95 wygląda ciekawie, z tym że przekroczył budżet.
wrotekpoz radio spoko, szkoda tylko, ze USB jest i płacę za niego, a nie będę go używał.

Ja bym jeszcze zwracał uwagę czy nie mają wielozadaniowych joysticków do sterowania (nawigacja po utworach/balans/bas/treble/eq/...etc), miałem do czynienia ze starszym Kenwoodem i zdecydowanie polecam przyciski.

Widzę 3 warte zastanowienia:

CLARION DRX9375R

ALPINE CDE-9827R

No i ewentualnie

obserwuj

ALPINE CDE-7858

Ale tylko wtedy jak dwa pierwsze nie wypala

Kolej istotna ;)

Jak czaisz sie na clariona to przejrzyj dobrze tablice

Była tam świetna okazja wysokiego modelu clariona z pełnym zestawem

Powrót