Witam chciałbym zakupić te soprany http://allegro.pl/item726951086_tonnsil_gdwk_10_80_7_fabrycznie_nowe_f_vat.html do kolumn Jamo Studio 190 . Pytanie czy warto te kupić ? z góry dzięki za pomoc
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nie bardzoracix0909 napisał:Pytanie czy warto te kupić ? z góry dzięki za pomoc
musisz miec - przynajmniej kondensatorracix0909 napisał:Nie mam zwrotnicy w tych kolumnach
racix0909 napisał:Nie mam zwrotnicy w tych kolumnach
racix0909 napisał:jedna inaczej gra od drugiej ( jedna bez sopranu )
to znaczy że mniej więcej to masz po tych jamo same budy ... ? Bo jeśli tak to nie widzę sensu kupowania kolejnych głośników w ciemno no i w dodatku bez zwroty, nie wiem jak gra bez zwrotnicy ta kompletna kolumna...racix0909 napisał:Głośniki niskotonowe są już dawno wymienione ponieważ seryjne Jamo jednak trochę były za słabe .
raczej na basie. W sekcji wysokotonowca jak jest cewka to musi być kondensator.racix0909 napisał:No jest cewka przy sopranie
trzeba zrobić/kupić sprzęt pomiarowy - od 150zł + wysyłka , realnie koło 200zł trzeba liczyć, no i najlepiej mieć elementy na zasymulowane zwroty - trzeba przesluchać, a najważniejsze - trzeba mieć doświadczenie i/lub dużo wolnego czasu.racix0909 napisał:A jak mogę dokonać pomiarów żeby dobrać zwrotnice do tych kolumn czy coś ? Jak mam dobrać zwrotkę ?
jak masz kupować coś w ciemno to niech chociaż będzie to tanie...racix0909 napisał:I tak szczerze polecacie mi tego stx-a ?
racix0909 napisał:Głośniki niskotonowe są już dawno wymienione ponieważ seryjne Jamo jednak trochę były za słabe .
pewnie CA, bez urazy "DresStyle" :lol:racix0909 napisał:Niskie tony to jakiś JBL
obojrtnie czy tonsil czy STX - i tak bez odpowiedniej zwrotnicy zagraja podobnieracix0909 napisał:I tak szczerze polecacie mi tego stx-a ?