• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc przy budowie subwoofera

Mam kolejne problemy... Skrzynia już powstała tylko mam mały problem czym wytłumić. Utrudniony dostęp do watoliny a gąbki koledzy z forum nie polecają... Ale to małe piwo... sen z powiek spędza mi zwrotka... Wiadomo do popularnych głośników jest na forum pełno projektów zwrotnic a do swojego jako, że niezbyt popularny cięko znaleźć cokolwiek... Są jakieś gotowe na allegro, nawet zestawy LTC i inne ale czy są warte złamanego grosza? Temat na forum jak projektować to w sumie schemat układu do projektowania i tyle... chyba że mi czego nie wyświetla... Może coś podpowiecie wiem, że pewnie moje pytania zaczynają być irytujące ale miejcie trochę litości dla początkujących ;p

jak nie masz watoliny to bierz gabke - byle nie za gesta
druidionin napisał:
sen z powiek spędza mi zwrotka...
eeee... ale po co ci zwrotnica do suba? przeciez w subie stosuje sie aktywne filtry ktore masz wbudowane w wzmacniacze...

Pawel S. napisał:
eeee... ale po co ci zwrotnica do suba? przeciez w subie stosuje sie aktywne filtry ktore masz wbudowane w wzmacniacze...

No nie wszystkie mają ;) A na takie z wyższej półki to nie wiem czy mnie stać... zrobienie zwrotnicy aktywnej wydaje mi się lepszym pomysłem tylko nie sprecyzowałem ;)

Powrót