• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc przy budowie ?

Reakcji
0
Witam serdecznie od dłuższego czasu przeglądam forum ąż w końcu postanowiłem się zarejestrować i zacząć działać z Swoim tematem a nie tylko czytać i czytać. Sam chciałbym zrobić dla Siebie kolumny jakie ? o to jest dobre pytanie. Z pewnością wiem że mają być to kolumny nisko budżetowe z tego względu że zaczynam całą przygodę w tym temacie i nie chcę wydawać dużej kasy na pierwsze kolumny w mojej historii. Projektów jest mnóstwo pomysłów jeszcze więcej, ale mniejsza z tym przejdźmy do rzeczy :

Zacznę od " skrzynek " z tym mam najmniejszy problem bo mogę zrobić każdą od płyty wiórowej po mdf a nawet drewno lite ( np. deska 22mm gr. )

myślałem żeby wykonać coś większego np. ok. 90 cm wysokości coś na wzór fx 300

i tutaj się zaczynają schody jako że zaznaczyłem że chcę by ten projekt jak i realizacja była nisko budżetowa mam pomysł ( jeśli tak się nie da wykonać to proszę o poradę ) zacząć budowę skrzynki np. z Dwoma głośnikami po jakimś czasie w daną skrzynie chciałbym dołożyć jeszcze jeden głośnik ( jeśli tak się da ) jesli nie to zakładajmy że będą 3 głośniki od razu.

myślałem o Firmie STX, kiedyś robiłem zabudowę w aucie z tych głośników jakoś w roku 2006r. i byłem z nich bardzo zadowolony

Jako że to będzie pierwszy projekt chcę zacząć krok po kroku wszystko z waszą pomocą zrobić.

Wiem, że bardzo ważną rolę w tym wszystkim odgrywają zwrotnice i tutaj się przyznaję jestem w tym temacie zielony liczę również na waszą pomoc.

Na wszelkie sugestie jestem szczerzę otwarty.

Nie oczekuję wiele od mojego pierwszego projektu bardziej traktuję go jako bazę do nauki

dzięki z góry

pozdrawiam Krystian !

Pomieszczenie będzie zmienne w jednym pokoju jest ok. 10 m2 a w drugim jest ok. 25 m2

co do kasy to hm 300/400 zł

Słuchałem i to jest absolutne minimum, chyba że ktoś ma frajdę ze słuchania na altusach lub popierdziawkach komputerowych

Powrót