• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc przy zwrotnicy

Reakcji
0
Chciałbym zbudować kolumny z bas reflexem z przodu i proste pudła 23x35x40,mam przetworniki ,pomoże ktoś jaką zwrotnice tu dać żeby było jak najlepiej? Czy ta od zap projekt będzie ok czy cos zmienić ,proszę zwrócić uwagę że głośniki mają różną impedancję.
Chciałbym żeby była gęsta klarowna średnica nie za jasne ale w miarę naturalnie i szczegółowo. [TABLE="border: 0, cellpadding: 1, cellspacing: 10"]
[TR]
[TD]Głośnik wysokotonowy[/TD]
[TD]D2608/913000 (Scan-Speak)8ohm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Głośnik średnio niskotonowy[/TD]
[TD]18W/4531G01 (Scan-Speak)4ohm
tu zmiana jednak jest na 18W/4531G00[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ostatnia edycja:
Ta od Zap z udostepnionego projektu nie będzie dobra. Projektujemy od początku, albo kopiujemy inny projekt jeden do jednego bez żadnych zmian

Kilka stówek. To zależy co konkretnie i u kogo.
Jeśli chcesz to możemy zrobić Ci same zwrotnice dopasowane do istniejących już kolumn.

Sam myślałem o projekcie na tych przetwornikach z założeniem skrzynek bass reflex. Mogę się dołączyć do tematu.

Powrót