• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w budowie skrzyni pod subwoofer

Reakcji
0
witam wszystkich mam pewną prośbe ponieważ kupiłem głośnik do auta ale nie umiem obliczać skrzyń na winisd czy jest mi ktoś w stanie pomóc ? poniżej parametry głośnika z góry dzięki :mrgreen:

Lanzar HRW104

re 3.6

fs 36

qms 7.445

qes 0.473

qts 0.444

vas(cu.ft) 1.24

spl 86 dB

pasmo przenoszenia 35Hz-1,2kHz

Moc: 400W RMS 800W muzyczna

Na stronie lanzara masz manual do tego głośnika. Znajdziesz w nim 3 propozycje obudów

niestety jest tylko instrukcja do tego głośnika w wersji dwucewkowej zreszta nie ma propozycji obudowy

niestety jest tylko instrukcja do tego głośnika w wersji dwucewkowej zreszta nie ma propozycji obudowy
Pitolicie hipolicie, poszukaj dobrze bo jest na pewno. Gdybym sam nie sprawdził to nie byłbym pewien. :P

Dodam, że producent podaje 1 przykład zamkniętej i 2 przykłady BR ;)

okej w takim razie jeśli nie sprawi ci to problemu to podaj linka

[ Dodano: 2009-08-16, 00:12 ]
okej mam już wszystkie parametry tego głośnika jeśli ktoś umie obliczać obudowy na winisd odezwijcie się do mnie na gg 7775709 będe bardzo wdzięczny

[ Dodano: 2009-08-16, 00:12 ]
okej mam już wszystkie parametry tego głośnika jeśli ktoś umie obliczać obudowy na winisd odezwijcie się do mnie na gg 7775709 będe bardzo wdzięczny

domolek, wkurzasz mnie!
na tym forum nie tolerujemy lenistwa :!:
cursor napisał:
Pitolicie hipolicie, poszukaj dobrze bo jest na pewno. Gdybym sam nie sprawdził to nie byłbym pewien.

Dodam, że producent podaje 1 przykład zamkniętej i 2 przykłady BR
wpisz w google nazwe glosnika i dodaj PDF - napewno znajdziesz ;]

napisałem że mam już wszystkie parametry głośnika jest mi ktoś w stanie obliczyć skrzynie na winisd ?

domolek, nie rozumiesz, że w manualu do tego głośnika masz propozycje AŻ 3 skrzyń do tego głośnika?

Wiesz co to jest propozycja? Proponują Ci wymiary, długość br, litraż itp.

okej chlopaki przepraszam was macie racje wszystko jest soryy

[ Dodano: 2009-08-17, 00:26 ]
tylko mam jescze takie pytanie bo mam program który mi oblicza deski do wycięcia i tam mam 2 rodzaje litrażu obudowy jeden to litraż wewnętrzny a drugi rzeczywisty który mam brać pod uwagę ?

głosnik bedzie miał do dyspozycji litrarz wewnętrzny, zawsze jest mniejszy od rzeczywistego :wink:

czyli jesli lanzar mi proponuje skrzynie 28litrów to musze zrobić skrzynie o litrażu wewnętrznym 28litrów tak ?

dobra panowie dzieki za wszystko sory za moją głupote :P głośnik doszedł udało mi się kupić idealny BR taki jak producent nakazuje do mojej obudowy zabieram sie za skręcanie temat do zamknięcia

Powrót