• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w "car"audio

Reakcji
0
Jako że to dopiero mój pierwszy post na początek się przywitam. A więc Witam wszyskich forumowiczów ;-)

Co powiecie na taki zestaw

wzmak - Alpina MRP-F242 (używka 240zł)
zestaw odseparowany - PowerBass S-6C (nowe ok. 250pln)
tuba - JBL CS1204B (ok. 200-220zł używka)

W takim przedziale cenowym (+/- parę groszy) szukam czegoś co by mi grało w aucie. Proszę o ocenienie podanego zestawu ewentualnie zaproponowanie czegoś od siebie w podobnych kwotach.

Zestaw odseparowany - ama+bmw od lklukasza i dana124. 350zl (ostatnia znana mi cena - za 300zł są używane)
wzmak - lepsza 4 kanałówka ok 250zł
suboowofer - stx 10' ok 200zl

To Ci dużo lepiej zagra, zaufaj, mimo iż marki pewnie Ci nie znane.

Popieram kolege - najlepszy zestaw na poczatek.
Jak sobie nie poradzisz ze skrzynia to mam gotowe. Jak zrobisz sam to podam schemat

Dzięki za pomoc

LightSound, jaki wzmacniacz 4 kanałowy za ok.250zł możesz polecić? I co do tego STX 10" możesz mi go pokazac na allegro lub gdzieś indziej w internetowym sklepie. Wpisując na allegro wyskoczyło mi ich mało ale każdy inny w przedziale od 70 do 130zł.
Pawel S. mógł byś podeasłać schemat na PW? Ewentualnie jaka cena gotowej skrzyniu u Ciebie?

Tak, o ten, jednak o wersję 2x2Ohm - poręczniejsza.

http://www.stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x2-f-s-pp.html

Ale czy dostaniesz? Poszukać musisz dobrze, allegro, tablica, gumtree, sklepy internetowe.

Nie lepiej, gdyż oba oferują podobne natężenia, a do 10' wychodzi znacząco mniejsza skrzynka.

Tak, tylko jak masz zamiar kupować z takim zapłonem wzmacniacze to licz się z tym, że to są okazje i szybko znikają, jak możesz zobaczyć na przykładzie powyższych linków.

Tak, tylko jak masz zamiar kupować z takim zapłonem wzmacniacze to licz się z tym, że to są okazje i szybko znikają, jak możesz zobaczyć na przykładzie powyższych linków.

No niestety pojawiły się inne wydatki i gotówka się trochę rozeszla. Narazie zbieram informacje a zakupy mam nadzieję że zaczne po następnej wypłacie.

Witam, zamiast zakładać nowy temat spytam tutaj.
Gdzie można dostać takie o? http://www.stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x2-f-s-pp.html
Aktualnie dostępność:brak a wykonałem sobie taką skrzynkę jak wyżej koledzy w linku pokazali i szukam teraz jakiś dobry nie drogi głośnik i wzmacniacz.
Kierowałem się takim zestawem
Zestaw odseparowany - ama+bmw od lklukasza i dana124. 350zl
wzmak - lepsza 4 kanałówka ok 250zł
suboowofer - stx 10' ok 200zl

Czy pomożecie mi znaleźć jakość konkretny wzmacniacz i jeśli nie ma już dostępnych tych głośników z linka to coś innego równie dobrego lub lepszego ;-)

Głośników masz dwie sztuki ? Wziął bym jeden bo do tej skrzyni dwa nie potrzebne. Są nowe? Jaka Cena?
Za bardzo się nie znam ale chyba ten wzmacniacz nie wystarczy na podłączenie skrzyni i zestawu odseparowanego?
Ewentualnie jaka cena za wzmaka?

2szt 2x2r i 2szt 2x4r

nowki, zamawiane tuz przed urlopem z STXa
cena jak na stronie. wysylka 20zl (jak chcesz poczta to moze potrwac)

Za bardzo się nie znam ale chyba ten wzmacniacz nie wystarczy na podłączenie skrzyni i zestawu odseparowanego?
nie, to jest tylko monoblok na suba. ten wzmacniacz + glosnik 2x4r i wykozystujesz w pelni glosnik ;)

wzmacniacz 180zl

PKOBP Oddział 1 w Koszalinie
64 1020 2791 0000 7202 0100 6691
Paweł Szkoda
Orla 12/13
75-727 Koszalin

mowa o 10"!
pisalem ze 8" mam tylko 2x4r
i nic sie nie zmieni...
jak je jakims cudem zdobede to bede dzwonil

Powrót