• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pomoc w kupnie tuby/subwoofera

Reakcji
0
Witam
Mam prośbę, a mianowicie, czy mógłby mi ktoś doradzić jakąś tubę lub subwoofer aktywny do 300zł, który w miarę by grał (autko sedan). Jakiej firmy może na allegro coś konkretnego Smile I na co patrzeć przy doborze? moc RMS?
Pozdrawiam Smile

paweloo8 napisał:
czy mógłby mi ktoś doradzić jakąś tubę
tuby do samochodu nie zmiescisz...
sb.asp

za 300zl to nie masz za wielkiego wyboru :???:
bedzie naprawde ciezko - napisz jaki to samochod? i czy bagaznik oddzielony jest blacha czy rozkladana kanapa?

Pawel S. napisał:
paweloo8 napisał:
czy mógłby mi ktoś doradzić jakąś tubę
tuby do samochodu nie zmiescisz...
Obrazek

za 300zl to nie masz za wielkiego wyboru :???:
bedzie naprawde ciezko - napisz jaki to samochod? i czy bagaznik oddzielony jest blacha czy rozkladana kanapa?
dlatego napisałem tubę lub subwoofer i tuba na pewno by weszła nie mówię o jakiś ogromnych które w kombi byłoby ciężko upchać:p
Opel Vectra B Sedan Rozkładane siedzenia

[ Dodano: 2010-04-14, 10:38 ]
a jak by była lipa z tym aktywnym to może jakiś subwoofer pasywny i do tego wzmacniacz :) tylko dobrać trzeba pomóc, bo ja nie mam o tym pojęcia :p

tureczek napisał:
moze cos takiego :
powinno to zagrac calkiem niezle jak za te pieniadze , no i nowa skrzynia
http://allegro.pl/item995714631_sub_clarion_srv_202_aktywna_skrzynia_tuba_promocja.html
widziałem właśnie tą tubę, ale jak się tak podpytuję każdy mówi że aktywne są niczego warte więc zdecyduję się na pasywny i wzmacniacz do tego :) może być nawet używane :)

a co powiecie na takie coś:
Magnat Edition B 33 800W + wzmacniacz MAGNAT Edition 22HQ!!! jest też (B30 ale nie wiem czym się różnia)
na allegro i trochę więcej wyjdzie :)

[ Dodano: 2010-04-14, 14:37 ]
lub coś takiego BLAUPUNKT GT SERIES + WZM. BLAUPUNKT GT 2 SPECIAL

paweloo8 napisał:
Magnat Edition B 33 800W + wzmacniacz MAGNAT Edition 22HQ!!! jest też (B30 ale nie wiem czym się różnia)
na allegro i trochę więcej wyjdzie

[ Dodano: 2010-04-14, 14:37 ]
lub coś takiego BLAUPUNKT GT SERIES + WZM. BLAUPUNKT GT 2 SPECIAL
Jedno i drugie to straszny szajs.

Kup głośnik Alphard CW1002C(albo CW1002CX), wrzuć go w 30l brutto zamkniętą. Dokup do tego wzmacniacz, który będzie mieć 200-300W RMS(a da się do 200zł kupić takowy) i będziesz z tego bardziej zadowolony.
Z innych głośników, które miałem w łapach to Boschmann V-1050SNI.
Przynajmniej rzuci to jakimś mięsem, a skrzynka nie zajmie pół bagażnika

cursor napisał:
paweloo8 napisał:
Kup głośnik Alphard CW1002C(albo CW1002CX), wrzuć go w 30l brutto zamkniętą. Dokup do tego wzmacniacz, który będzie mieć 200-300W RMS(a da się do 200zł kupić takowy) i będziesz z tego bardziej zadowolony.
Z innych głośników, które miałem w łapach to Boschmann V-1050SNI.
Przynajmniej rzuci to jakimś mięsem, a skrzynka nie zajmie pół bagażnika

nie jestem majsterkowiczem więc nie będę się bawił i dlatego napisałem o gotowcu, po za tym nie mam czasu na to:p i nie chodzi mi o to żeby klapę od bagażnika mi wyrwało, tylko o to żeby wzmocnić bass

paweloo8 napisał:
nie jestem majsterkowiczem więc nie będę się bawił i dlatego napisałem o gotowcu, po za tym nie mam czasu na to:p i nie chodzi mi o to żeby klapę od bagażnika mi wyrwało, tylko o to żeby wzmocnić bass
Mnie też o to nie chodzi, ale po co Ci sub, który będzie dudnić?
Alpierd szału nie robi, ale przynajmniej nie "puka" jak chociażby ten blaupunkt.

A co do skrzyni, to na allegro da się kupić gotowe obudowy pod głośnik 25 lub 30cm.
Głośnik da się kupić za 50zł(kumpel tyle dał za 2szt), do tego drugie tyle wydaj na obudowę, a resztę kasy co zostanie przeznacz na wzmacniacz.
Głośnik do skrzynki żeby wkręcić to nie trzeba być żadnym majsterkowiczem.

nom tak ale chyba musi być Jeszce dobrze dobrana zwrotnica do głośnika :p przecież w subwooferze chodzi o bass :p

To może zaproponuję tubę Magnat Thunderbull 3000 XL (30cm)i wzmacniacz Magna The Rock 400 (2ch) za około 300 - mam na zbyciu :)

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2010-04-14, 22:09 ]
UWAGI MODERATORA
od ogloszen jest odpowiedni dzial. a jak bedziesz chcial to sprzedac szerzej (np allegro, e-bay itp) to masz odpowiedni temat w dziale offtopic

no i za taka kase to nie warto nawet tego ruszac :P

Powrót