• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w projekcie kolumn H/A

• Autor wątku Autor wątku kamul
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Gdzie znajdę kogoś kto zaprojektowałby kolumny ze zwrotkami
question.gif

Plan jest taki:
1.Mam głośniki niskośrednio i wysokie
2.Chciałbym aby ktoś wykonał mi projekt zwrotek i obudów (litraż, kształt, wszelkie niuanse etc). Oczywiście oparte na pomiarach.
3.Reasumując, dostarczam przetworniki a dostaję plan w jakie obudowy je włożyć :)

Mógłby być sam projekt, lub nawet z wykonaniem, wszystko zależy od tego w jakich kwotach to oscyluje.
Fajnie gdyby był ktoś taki w Lublinie
smile.gif

Na razie interesują mnie same namiary, bo nie wiem ile to może kosztować i czy będę akurat dysponował gotówką
tongue.gif

Ile może kosztować? Dużo bo:

Takowa osoba musi wykonać obudowy testowe, zwrotnice testowe i praktycznie wszystko inne oprócz kupna przetworników - pytaniem lepszym jest ile jesteś w stanie dać bo nikt na ślepo by się nie brał raczej.

Jakie głośniki (za kolegą Łukaszem) i jaka aplikacja dla niskośredniaka? :cool:
Przyznam, że zważywszy na absencję, jaka mnie ostatnio ogarnia w temacie - zaczyna mnie "trochę nosić" :flapper:

Witam, witam :)

Głośniki to:
Gorlich VK170
Pioneer TS T01RS - lub ODR jak kto woli (chyba, że wyląduje w samochodzie) ;) a na jego miejsce wskoczy szpilkowa Vifa.

Dodam tylko, że to jest tylko mój pomysł, a głośniki mam bo kiedyś tam dobrze mi się trafiły, a szkoda, żeby się kurzyły na półce, stąd ta chęć na spróbowanie stworzenia czegoś z tego duetu.

fajny zestaw
a masz wzmacniacz domowy, ktory ogarnie 4omy
i czy twoje srebne glosniczki sa 4 omowe?

Gorlichy mają 8Ohm ODR'y z tego co się zdążyłem zorientować 6Ohm Wzmacniacz na razie pozostaje kwestią przyszłości.

jak nie znajdziesz nikogo ze swojej okolicy to ja bym odezwal sie do yoshiego ;)
no chyba ze chcesz kogos bardziej "znanego" to mozesz napisac do misiomora - ale nawet nie chce wiedziec ile skasuje za swoje uslugi :lol:

Na razie wysłałem zapytanie do jednego zakładu w Lublinie, zdarzył mi się z nimi kontakt i wiem, że fachową rękę oferują, zatem poczekam na ich odpowiedź. Oczywiście w międzyczasie mile widziane i tu propozycje :)

Powrót